Üniversiteler TFF-Ülker Milli Eğitim Okul Futbol Projesi ile Türk Futbolunun Genç Yıldızları Kütahya’dan Çıkacak

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Ülker sponsorluğunda başlattıkları 06-10 Yaş Çocuklarla ilgili Üniversiteler TFF-Ülker Milli Eğitim Okul Futbol Projesi ile Türk futboluna ve Kütahya futboluna yeni yıldızlar kazandırılacak.

Kütahya İli Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Acet proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları veya Spor Bilimleri Fakülteleri ile iş birliği yapılarak bu okullarda okuyan branşı futbol olan öğrencilerle bulundukları il ve ilçedeki ilkokullarda okuyan öğrencilere futbol eğitimi verilecek. Kütahya’mızda Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) olarak biz de aktif olarak bu projede yer alacağız. Bu güzel projeyle amacımız çocuklarımızın hayatına aktivite katmak, hayatlarında fark yaratmak, onların fiziksel sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, sosyal sorumluluk çalışmalarımızda çocukları öncelendirmek, onlara dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmaktır.”

Türkiye Genelinde Kuzey Kıbrıs dâhil Toplam 23 Üniversite projeye katılmış ve Dumlupınar Üniversitesi olarak katılmakta bizim için bir onur olmuştur. Kütahya'da iyi bir iş birliğiyle başarılı bir proje dönemi geçirmeyi arzulamaktayız.

Projenin işleyiş sürecine de değinen Doç. Dr. Mehmet Acet sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekim-Kasım ve Aralık aylarında yetenekli çocukları belirlemek için 1. 2. 3. ve 4. Sınıflar arasında futbol turnuvası düzenlenecek. Yaptığımız analize göre bu turnuvalara 38 bin civarında öğrenci katılacak. Turnuvaya katılan her okulumuza 2 adet stajyer antrenör görev alacak. Haftanın 2 günü bir antrenör 1. Ve 2. Sınıflarla çalışacak, diğer antrenörümüz haftanın 2 günü 3. Ve 4. Sınıflarla çalışacak. Ocak-Şubat-Mart-Nisan ve Mayıs aylarında her yaş kategorisinden seçilen 10’ar sporcu haftada 2 gün, 45’er dakikalık çalışmalar yapacak. Haziran ayında tüm sporcularımızın katıldığı üniversite kampüsümüzde 1 gün şenlik düzenlenecektir”. Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim’in çok önem verdiği Bu projeyle Avrupa ve Dünya ülkelerinde olduğu gibi Futbola başlama yaşın 5 ve 6 yaşlarına kadar indirme amaçlanmıştır.

Bu projeye katılan tüm öğrencilerimizin futbolcu olmasının mümkün olmadığını ve böyle bir amaçlarının da olmadığını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Acet, Futbolcu olamayanların ise “İYİ BİREY VE İYİ VATANDAŞ” olmaları TFF, Milli Eğitim, Dumlupınar Üniversitesi ve dolayısıyla bizim için çok önemli bir sonuç olacaktır.

Dünyadaki gelişmiş bazı ülkelerin spor anlayışlarına da değinen Doç. Dr. Mehmet Acet sözlerini şöyle sürdürdü: “Amerika’da 313 milyon nüfusun 216 milyonu sporla uğraşmaktadır. Almanya’da 82 milyonun 28 milyonu sporla uğraşmaktadır. Ülkemizde ise 81 milyonda sadece 3 milyon kişi sporla uğraşmaktadır. Bu da ülkemizin spor başarısını etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesidir. Ne kadar fazla insanınız sporla uğraşırsa hem sağlık açısından daha sağlıklı toplum olacağız hem de uluslararası müsabakalarda daha başarılı olacağız.

Milli Eğitim Okullarına ve Stajyer öğrencilerimize malzeme dağıtımı törenine katılan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Projeyle ilgili çok olumlu ifadelerde bulundu. Türk Futbolunda geç kalınmış bir çalışma olduğunu ve Projeyi gerçekleştirmek adına üzerimize ne düşerse katkı sağlayacağını dile getirdi. Kütahya adına sevindirici olduğunu Kütahya futboluna ve sporuna büyük bir katkı sağlayabileceğini ifade ettiler.

06-10 yaş grubu 1. kademe ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik TFF, Üniversite ve Milli Eğitim iş birliği içerisinde yapılması planlana projenin açılışı ve malzeme dağıtımları; Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Ersoy, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Sak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü; Sadık Ölçen, ASKF Başkanı Murat Cengiz, TÜFAD Başkanı Doç. Dr. Mehmet Acet, Milli Eğitim Spor İşleri Sorumlusu Mümin Toku'nun katılımlarıyla yapıldı.

Malzeme dağıtım töreninden sonra konuşan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Acet; Projeye desteklerinden dolayı başta, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e projeye göstermiş olduğu ilgiden dolayı diğer tüm katılımcılara teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Kasım 2015, Pazartesi / 3907 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler