Matrix Ritim Terapi

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde ‘Matrix Ritim Terapi’ konferansı akademisyen, fizyoterapist ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Uzun süredir Almanya’da canlı insan hücreleri üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde Matrix Ritim Konseptini geliştiren Dr. Ulrich G. Randoll, üniversitemizde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken bölümümüzün sahip olduğu imkanlar çerçevesinde dünya çapında akademik çalışmalara imza atacak kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

Dr. Randoll verdiği konferansta şunları söyledi: “Vücudumuzdaki hücreler, sağlıklı oldukları sürece, ritmik bir şekilde hareket ederler. Eğer bu ritmik hareketler herhangi bir sebeple bozulursa, hücrelerin içerisinde yaşadıkları bağ dokularda yapışıklık olur ve hücre hareketlerinde yavaşlamalar meydana gelir. Bu durumda hücreler yeterince beslenemezler ve ortaya çıkan metabolik atıklar uzaklaştırılamaz. Bunun sonucunda ilgili bölgede öncelikle, hastanın kolaylıkla farkına varamadığı hafif bir hassaslaşma olur; sonra özellikle ağrı ile kendini gösteren ciddi problemler ortaya çıkmaya başlar. İşte Matrix Ritim Terapi bunların olmasını önlemede ve eğer oluştu ise tedavisinde kullanılır.”

Dr. Randoll, Matrix Ritim Terapi’nin geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu sözlerine ekledikten sonra farklı hastalarda uygulamanın etkinliğini örneklerle gösterdi. Sunumun ardından soruları alan Dr. Randoll’a teşekkür belgeleri ve üniversitemizin altın anahtarları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ferruh Taşpınar tarafından takdim edildi.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Kasım 2015, Cuma / 3199 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler