Hakan Mengüç Üniversitemizde Etkili İletişim Teknikleri Söyleşisi Düzenledi

Sürekli Eğitim Merkezimiz ile Radyo Topluluğumuz tarafından düzenlenen konuşmacı olarak Hakan Mengüç’ün katıldığı Etkili İletişim Teknikleri Söyleşisi düzenlendi. Gerçekleşen söyleşiye ilgi yoğundu.

Yapılan söyleşide çeşitli konularda konuşma yapan Hakan Mengüç özetle şunları söyledi: “Bir erkek âşık olduğunda, bir kadından on kat daha fazla aşık oluyor. Erkekler âşık olduklarında dağı delip Ferhat, çöle düşüp Mecnun oluyorlar. Erkekler âşık olduklarında çok fazla acı çektikleri için aşık olmaktan çekinmekteler. Kadınlar gün içinde çok fazla duygu değişimi yaşayabilirler. Bunun için kadınları anlamakta güçlük çekiyor ve sorunlu bir bireye dönüşüyoruz erkekler olarak.

Hayatımızı kısıtlıyoruz. Yapabileceklerimizi kısıtlıyoruz. Bu benim yapabileceğim bir şey değil, bu benim yeteneğim değil, ben çıkıp konuşamam, ben matematiği başaramam. Söylediğimiz her cümle hipnoz cümlesi ve sadece kendimize söylediklerimiz değil başkalarının söyledikleri de. Şu cümleyi hayatınız boyunca unutmayın. Sen eşittir; sana söylenenler artı senin kendine söylediklerin. Bu yüzden her gün kendinize söylediğiniz şeyler sıradan olsada belli bir süre sonra sizin kaderiniz olmaya başlıyor.

Bilmemiz gereken şeylerden biri de, biz insanlar hakkında 7-8 saniyede fikir sahibi oluyoruz. Neden böyle yapıyoruz? İlk karşılaştığında onun oturuşunu, giysisinden, saç kesiminden, yüzüğünden gömleğinden, konuşmasından vs. verileri bilinçaltımız topluyor ve sizin geçmişteki verilerinizle eşleştiriyor ve onun hakkında bilgi sahibi oluyor. Bu yüzden ilk izlenim son izlenimdir.”

Konuşmasının ardından Hakan Mengüç dinleyicilere ney ziyafeti sundu. Ardından Rektörlük makamına ziyarette bulundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Kasım 2015, Çarşamba / 3034 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler