Altın Örümcek Web Ödüllerinde Jüri Ödülü Üniversitemizin

İnternet Oscarları olarak adlandırılan ve bu yıl 13.’sü düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri töreni TİM Maslak Show Center’da gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz web sitesi Halk birinciliğinin ardından Jüri birinciliğinide kazanarak okul kategorisinde Yılın En İyi Web Sitesi seçildi.

37 farklı kategoride binlerce site arasından finale kalan 322 finalistin yarıştığı, ülkemizin en prestijli web ödüllerinde jüri birincileri gerçekleştirilen törenle açıklandı. 

38 kişiden oluşan bilişim, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri ön eleme, grup elemeleri ve  final değerlendirmeleri olmak üzere üç aşamalı eleme sürecini gerçekleştirerek jüri ödülünü kazanan siteleri belirlediler. Web sitelerinin, içerik, özellik/işlevsellik, kullanılabilirlik, standart uygunluğu ve çapraz tarayıcı uygunluğu açısından değerlendirildiği yarışmada halk birincileri ocak ayında açıklanmış ve üniversitemiz halk tarafından okul kategorinin en iyi web sitesi seçilmişti.

Jüri birincilerinin açıklanacağı büyük ödül töreninde de birinci olan üniversitemiz aynı zamanda bu ödülü alan ilk devlet üniversitesi ünvanını da kazanmış oldu. Ödülü üniversitemiz adına, Bilgi İşlem Daire Başkanı Hasan Kocabay ve Proje Sorumluları Uzman Ulaş Yabanova ile Uzman İlke Altınpulluk aldı.

Kısaca Altın Örümcek 

2002 yılından günümüze değin aralıksız olarak gerçekleştirilen ve geleneksel bir hale gelen Altın Örümcek Web Ödülleri’nin ana hedefi web ve internet teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılması ve hak ettiği yeri bulması. Altın Örümcek Web Ödülleri aynı zamanda bu alana yapılan yatırımları da özendirmeyi amaçlıyor. Web, internet teknolojileri,  pazarlama ve iletişim alanlarında yetkin ve tecrübeli juri üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Altın Örümcek Türkiye’nin ilk ve tek Bağımsız web ödülleri organizasyonu olma özelliğini de taşıyor. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Ekim 2015, Cuma / 11743 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler