Atlı Okçuluk Etkinliği Düzenlendi

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız ve Sürekli Eğitim Merkezimiz tarafından Sipah-i Sivas ekibinin katıldığı Atlı Okçuluk etkinliği Sera AVM’de gerçekleştirildi. Etkinlik şehir merkezinden Sera AVM’ye Sipah-i Sivas ekibinin katıldığı atlı kortej ile başladı. 2 gün süren etkinliğe Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve Kütahya halkı katıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu şunları söyledi: “Sevgi yolunda halkımızın da ilgisini çekmek için Atlı Korteji gerçekleştirdik. Yapılan bu yürüyüşe halkımız yoğun ilgi gösterdi. Böyle bir etkinliği festival günümüz olan 15 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında bir dahaki yılda beraber yapabilirsek daha güzel olacağını düşünüyorum. Bu nokta itibari ile hem rektörümüz hem bizler, sizleri misafir ermekten sevineceğimizi, gururlanacağımızı söylemek istiyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları belirtti: “İnşallah seneye başkanımızın da bahsettiği organizasyonu, Atlı Okçuluk etkinliği ile birleştirirsek; uluslararası Türkmenler, Kırgızlar, Orta Asya’dan katılımlı ülke genelinde ses getirecek büyük bir etkinliğe dönüştürürüz. Böylece bu çalışmaların hak ettiği değeri bulacağını düşünüyorum.”

Etkinliğe katılan Sipah-i Sivas ekibi duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Hiçbir üniversitede sizin burada gösterdiğiniz teşvikin benzerini görmedik. İlgilerinden dolayı Rektörümüze teşekkürlerimizi bir kez daha sunarız. Bizleri davet ettiğiniz için Dumlupınar Üniversitesi’ne, gençlere ve burada bizimle yakından alakadar olan, bizlere yardımcı olan bütün kurum ve kuruluşlara canı gönülden teşekkür ederiz. Bizler, ordugâh sipahisiyiz. Yani; atlı savaş sanatlarıyla uğraşıyoruz. Burada üniversite bünyesinde, Sürekli Eğitim Merkezi’nde çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Okçuluk, binicilik adına, çok güzel destekler veriliyor.”  

Yapılan etkinlik çerçevesinde Sera AVM’de, Atlı Okçuluk Fotoğraf Sergisi Kütahya halkı tarafından büyük bir beğeniyle gezildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Ekim 2015, Salı / 3143 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler