Resimlerle Rengârenk Kütahya Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Ahmet Yakupoğlu’na Saygı Kütahya’ya Övgü temalı “Resimlerle Rengârenk Kütahya” konulu sergi İstanbul Dolmabahçe Milli Saray koleksiyonları müzesinde sanatseverlerle buluştu.

Ahmet Yakupoğlu’na Saygı Kütahya’ya Övgü temalı “Resimlerle Rengârenk Kütahya” konulu sergi İstanbul Dolmabahçe Milli Saray koleksiyonları müzesinde sanatseverlerle buluştu.  08-14 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergide Ülkemizin ve Kütahya’mızın değeri Ressam Neyzen Ahmet Yakupoğlu’nun 70’e yakın orijinal tablosu ile Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü öğrencilerini çalışmalarının da yer aldığı sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Yazkaç’ın serginin açılış konuşmasında: “Sergimiz Kütahya’da doğmuş İstanbul’da yetişmiş Kütahya için çok değerli hizmetlerde bulunmuş Neyzen, Ressam, Minyatürüst Ahmet Yakupoğlu’nu anarak ve gençlerimizle tanıştıracak ve felsefesini gençlerimize aşılayacaktır. Sergimiz; Resim bölümü öğrencilerimizin yaşadıkları şehre daha bilinçli bakmayı tarihi, doğal, sosyal ve kültürel güzelliklerin farkına varmalarını sağlayacaktır. Sergimizin açılmasına destek olan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’e, KÜTSO Başkanı Nafi Güral’a KÜTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç’a ve Keramika Genel Müdürü Emin Yüce’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Yrd.Doç.Dr. Pınar Yazgaç'ın ardından bir konuşma gerçekleştiren Prof. Uğur Derman: “Anadolu’da kabiliyetle doğmuş niceleri vardır ki kendi çevrelerinde aşmış ve unutulmuşlardır. Bazılarının talihi yaver giderek kabuğunu açmışlardır. Ahmet Yakupoğlu ’da kabuğunu açanlardandır. Eserlerini vakıf haline getirerek Kütahya’ya armağan eden Ahmet Yakupoğlu unutulmadan kalacaktır” dedi.

Ahmet Yakupoğlu’nun Ney ve Resim Talebesi olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri Uygun serginin açılışında: Ahmet Yakupoğlu’nun resim, tezhip, minyatür yönünün yanı sıra musiki yönüyle de eşsiz bir değer olduğunu ve Ahmet Yakupoğlu’nun 100’e yakın Neyzen yetiştirerek, Ney sazında şah akordunu üflemiş olduğunu bu Şah akordunu talebelerine devam ettirmiş önemli bir sanatçı olduğunu belirtti.    

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri Uygun’un ardından konuşan Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar: “Ahmet Yakupoğlu bize merkez olmuş, kendine çekmiş bir sanatçıdır. Kütahya’yı Neyzenler çevresine dönüştürmüştür. Ahmet Yakupoğlu’nun minyatürlerine bakın şaşırırsınız. İran için Minyatürde Bihzad ne ise Türkiye’de de   Ahmet Yakupoğlu odur. O bize Allah’ın ikramıdır ufkumuzu geliştirendir. dedi.

Konuşmaların ardından Dumlupınar Üniversitesi Her Dem Ney Musiki Topluluğu’nun musiki dinletisiyle sergi açıldı.

Serginin açılışına; Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Prof. Uğur Derman,Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri Uygun'un yanısıra Prof Dr. Çiçek Derman ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Eylül 2015, Çarşamba / 4235 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler