Üniversitemiz Çinili Cami‘ye Sahip Çıkıyor

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Çinili Cami için projenin onaylandığını ve uygulamaya başlayacaklarını açıkladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Çinili Cami ile ilgili projeyi uygulamaya geçireceklerini, projenin onaylandığını söyleyerek; “Çinili Cami Ahmet Yakupoğlu’nun önemli bir hatırası ve Kütahya’nın sembollerindendir. Bunun için onaylanan, uygulayacağımız proje ile Çinili Cami ve çevresini daha da güzelleştireceğiz” dedi.

Proje kapsamında yapılacaklardan bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları söyledi: “Projemiz çok kısa zamanda başlayacaktır. Onaylanan projemiz ile, Cami dış su yalıtımı, WC’lerin tamiri ve fayanslarının yenilenmesi, çevre tretuvar traventen, mermer işlerinin yenilenmesi, engelli rampası, çevre düzenlemesi kapsamında ahşap pergolesi, aydınlatma ve peyzaj işleri, iç tezyinatı yapılacaktır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, uygulanacak projeyle Çinili Cami ile basına yansıyan şikayetlerin tamamen ortadan kalkacağını, Çinili Cami'nin, Kütahya’mızın diğer önemli, tarihi camileri gibi ilgi odağı olacağını, çok sayıda yerli ve yabancı turistin burayı ziyaret edeceğini söyledi.

Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığımızın teknik elemanları da Çinili Cami’de incelemelerde bulundular.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Ağustos 2015, Cuma / 3849 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler