Engelli Öğrenci Birimimiz, Rektörümüzü Ziyaret Etti.

Engelli Öğrenci Birimimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’i makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer, Bilgi İşlem Daire Başkanımız Hasan Kocabay, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörümüz Ali Osman Altınay, Akdeniz Üniversitesi Engelli Destek Birimi Görme Engelliler Salonu Sorumlusu Sarper Arıkan ve Kastamonu Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Mehmet Üneş gerçekleşen ziyarette yer aldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.  Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Sarper Arıkan’a ve Mehmet Üneş’e anı tabağı takdim etti.

Ziyaret sonrasında Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay şu açıklamalarda bulundu: “Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve Engelli Öğrenci Birimi Sorumlusu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer’ın destekleriyle yeni eğitim ve öğretim döneminde daha evrensel eğitim vermeye amaçlayan üniversitemiz, eşitlik ilkesi kapsamında bağımsız ve eğitimli engelli bireyler yetiştirme adına Engelli Öğrenci Birimi’nde Görme Engelli Teknoloji Bölümü hizmete alındı.”

Konuyla ilgili olarak kampüs içi erişimin engelli bireylere uygun duruma getirilmesi sürecinde Engelli Öğrenci Birimi olarak birçok yerel ve ulusal boyutta organizasyonlara katıldık. Kimi zaman proje paydaşı olduk, kimi zaman empati projeleriyle farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdik diyen Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız ile yapılan görüşmeler sonucunda yapılacak projeler için teknik altyapı sağlaması ve aynı doğrultuda görme engelli destek yazılımlarını çalıştırılabilecek dizüstü bilgisayarlar Engelli Öğrenci Birimimize kazandırıldı.

Engelsiz hizmetleriyle yeni projeler geliştirmeye çalışan DPÜ Engelli Öğrenci Birimimiz; Akdeniz Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi ile birlikte eşgüdümsel olarak kampüs içi engelsiz yönlendirme ve bilgilendirme sistemi şeklinde bina ve mekânsal alanların sesli geri bildirimiyle etrafları hakkında engelli bireylerin bilgi sahibi olabilmelerini sağlayacak yazılım ve haritalandırma sürecini hayata geçirdi.

Hayata daha engelsiz şekilde bakmayı hedefleyen Dumlupınar Üniversitesi geleceğin Engelsiz Üniversiteleri arasına girme adına çok önemli adımlar atmış ve atamaya da devam etmektedir.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Ağustos 2015, Cuma / 5211 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler