Akademisyenimize, Genç Araştırmacı Ödülü

İ.İ.B.F. Araştırma Görevlimiz Mesut Alper Gezer, Polonya’da Genç Araştırmacı Ödülüne layık görüldü. Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu, Arş. Grv. Mesut Alper Gezer ile birlikte hazırladıkları European Regional Science Association tarafından Polonya’da gerçekleştirilen "3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON URBAN AND REGIONAL ECONOMICS" isimli kongrede sunulan "Manufacturing Sector Concentrationand Seeking for Alternative Region beside Marmara Region in Turkey: A Spatial Data Analysis" başlıklı çalışma, sunumu gerçekleştiren Araştırma Görevlimiz Mesut Alper Gezer’e Genç Araştırmacı Ödülü (Young Research Prize) kazandırdığını bildirdi.

Arş. Grv. Mesut  Alper Gezer aldığı ödül ile ilgili şu bilgileri verdi: “11-12 Haziran tarihleri arasında Polonya'nın Katowice şehrinde ERSA tarafından organize edilen 3. Uluslararası Kentsel ve Bölgesel Ekonomiler Konferansına "Manufacturing Sector Concentration and Seeking for Alternative Region beside Marmara Region in Turkey" adlı bildiriyle katılarak Genç Araştırma Ödülüne (Young Research Prize) layık görüldüm. Oldukça verimli geçen konferansa, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yoğun katılım gerçekleşmiştir. 

Konferansın bilim kurulu başkanı Prof. Dr. Krystian Heffner tarafından konferans sonunda en iyi araştırma ödülü açıklanınca adımı duyduğumda oldukça heyecanlanırken, üniversitemiz ve ülkemiz adına gurur verici anlar yaşadım. Prof. Heffner, Duranton-Puga indexini imalat sanayi açısından ele alarak Türkiye'ye uyarlamamızı ve gelişmiş 2. bir bölgenin Türkiye'nin hangi şehirlerinde söz konusu olabileceğini araştırdığımız çalışmamızı oldukça beğendiklerini söylemişlerdir. Bu nedenle de konunun ilginçliği ve çalışmanın içeriği bakımından bu ödüle layık olduğumu ifade etmişlerdir. Daha sonraki konferanslarda da bizleri aralarında görmekten memnuniyet duyacaklarını da ayrıca belirtmişlerdir.”

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Haziran 2015, Salı / 4368 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler