Farklı ve Birlikte Sergi, Sanat Eğitimi Paneli ve Workshop Etkinliği

Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Birlikte Düzenledikleri Sergi, Sanat Eğitimi Paneli Ve Workshop Etkinliği Gerçekleştirildi

Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun birlikte düzenledikleri Sergi, Sanat Eğitimi Paneli ve Workshop etkinliği gerçekleştirildi

Açılış konuşmalarını yapan GSF Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Faklı ve Birlikte III’ün, neden Kütahya da yapıldığı konusunda şu açıklamayı yaptı: “Kütahya bir sanat şehri, bu sanatçı şehrine katkı sağlamak ve Kütahya’nın kimliğine uygun faaliyet yapmak adına bizde Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Kütahya’nın bu sanatçı kimliğini her zamanki gibi ortaya çıkarmaya çalıştık. Bu tarzda etkinlikler çıkarmaya gayret gösterdik. Gerçekten bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.  Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Sakarya Ün. Adına konuşan Mustafa Genç ise etkinlikle ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Türkiye de biliyorsunuz birçok söz söyleniyor. Bir çok etkinlik yapılıyor. Dünyanın her yerinde karmaşanın zulmün insan hakları ihlalinin çok yoğun olarak yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Birçok edebiyatçı ve sanatçı kendi yaşadığı dönem içerisinde yaşanılan bu tür olaylara tepkisini koymuştur. Biz Bosna’dan sonra sanat olabilir mi? Türkiye’de yaşanılan birçok olumsuzluktan sonra sanat olabilir mi? Dünyada bunca zulüm bunca haksızlık varken sanat olabilir mi? Sorusundan sonra verdiğimiz cevap şuydu. İnsanın kendi bütünlüğünü koruyabilmesi için kendi varlığını yakalayabilmesi için nasıl ki felsefeye nasıl ki dine ihtiyacı varsa sanat da bu ihtiyaçlardan vazgeçilmezlerden birisiydi. Ama mesele bunu nasıl yapacağımız sorusu ve yaptıklarımızın nasıl sergileneceği sorusuydu. Türkiye’deki sanat eğitimi noktasında Güzel Sanatlar Fakülteleri olarak bu işin içerisinde çok önemli bir yerimizin olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla biz bundan iki yıl önce farklı ve birlikte başladığında arkadaşlarla Türkiye’de bunların ötesinde hiçbir kaygısı olmayan  bütün disiplinleri bir araya getiren bir etkinlik yapılabileceğini düşündük. Ve bugün üçüncüsü gerçekleşiyor. Birincisi Sakarya da gerçekleşmişti. İkincisi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleşmişti. Bugün bu etkinliğin burada olmasından gerçekten çok mutluyum. Burada gerçekleşen bu etkinliğe Doç. Dr. Levent Mercin ve ekibinde yer alan herkese borçluyuz”.

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu eski Müdürümüz Mustafa Aydın ise; “Kütahya Meslek Yüksekokulu olarak büyük bir heyecanla bu çalıştaya başladık. Bu süreç içerisinde özellikle Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu ve Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Levent Mercin hocamız ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El sanatları Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Birnaz Er hocamızın destek ve emekleriyle böyle bir etkinliği yapma fırsatı bulduk.  Özellikle yurt içinden ve yurt dışından farklı bir çok üniversiteden buraya gelerek bizlere katkı sağlayan tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor teşekkür ederim”.

Gelen konuklar adına konuşan Hikmet Barutçuğil’de düşüncelirini şöyle dile getirdi: “İlk defa bu toplantıya katılıyorum. Farlı ve Birlikte III adı beni çok heyecanlandırdı.  Meşhur bir hikaye vardır. Mesnevi de geçen hayatında hiç fil görmemiş körü getirmişler karşıya da bir fil koymuşlar. Demişler ki ileride bir cisim var bunu bize tarif edin. Körler gitmişler file dokunmuşlar dönmüşler tarif ediyorlar biri diyor ki kalın uzun bir şeydi orada ki neyse diğeri yok daha inceydi diğeri daha ince parmağım kadar biri hortumunu tutmuş diğeri kuyruğunu biri bacağını şimdi bunların hepsi fil ama farklı şimdi bizde yaratılış olarak Cenabı Allah hepimizi farklı yaratmış. Bizim bu farklılığı kabul etmemiz lazım.  Şimdi biz bir eğitimci bir ebeveyn olarak çocuklarımıza bir sorumluluğumuz var biz çocuklarımızı kendimiz gibi değil de  onların yaratılışı ne ise onları açığa çıkartmakla sorumluyuz. Böyle bir toplantıyı katıldığım için Dumlupınar Üniversitesi’ne hazırlayan herkese ve Levent Hocama Teşekkür ederim.”

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sergiye yaklaşık 200 sanatçı 300’e yakın farklı sanat alanlarına ait eser ve tasarım çalışması göndermişler, jüri değerlendirmesi sonucunda bu eser ve çalışmalardan 35 tanesi sergilemeye uygun bulunmamış diğerleri ise sergide yer almıştır. 

Açılış sonrası sanat ve tasarım eğitimi paneli, karma sergi açlılışı ve ardından da atölye çalışmalarına geçildi. Etkinliklere yoğun bir katılım olduğu gözlemlendi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Mayıs 2015, Perşembe / 1993 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler