Polonya ve Portekiz’deki Üniversitelerden, Üniversitemizi Ziyaret

Polonya’nın Wroclaw Teknoloji Üniversitesi Maden Enstitüsü’nden Prof. Dr. Andrzej Łuszczkıewıcz, Prof. Dr. Jan Drzymała, Dr. Przemysław B. Kowalczuk, Dr. Alice Bakalarz ile Dr. Magdalena Duchnowska, üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ile olan ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde araştırma ve geliştirme çalışmalarında bulunmak, Portekiz’in Porto Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Jorge Carvalho da ders anlatmak ve temaslarda bulunmak için üniversitemizi ziyaret etti.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Rektörlüğümüzü ziyaret eden araştırmacılar; Dumlupınar Üniversitesi’nin sunduğu imkânlar nedeniyle hem Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e hem de Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan’a şükranlarını sundular. Prof. Dr. Remzi Gören bu tip ikili işbirliklerinin uluslararası alanda büyük önem taşıdığını ve bu nedenle de misafir araştırmacılara her türlü laboratuvar ve araştırma imkânlarımızı açtığını bildirdi.

Rektörümüz ayrıca; Wroclaw Teknoloji gibi mühendislik düzeyinde önemli işbirliklerine sahip olduğumuz üniversitelerle lisans üstü çalışmalar ve ortak projeler geliştirerek global bir üniversite olmanın gerekliliklerini yerine getirmek istediklerini bildirdi.

Rektörümüz, bu bağlamda üniversitemizi Erasmus + Programı kapsamında ziyaret eden Porto Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jorge Carvalho’yu da üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.  Prof. Dr. Carvalho’nun Maden Mühendisliği Bölümü ile ortak bir yüksek lisans programı açma isteğini olumlu karşılayan Prof. Dr. Remzi Gören, bu tip çalışmalar için gerekli hazırlıkların yapılacağını ve şartların uygun olması halinde Avrupa’daki önemli üniversitelerle bu tip çalışmaların yapılabileceğini bildirdi.

Üniversitemiz Dış İlişkiler ‘den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kaliteli olan her türlü eğitim çalışmasında var olduklarını bunun için de gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getirerek; özellikle ortak projeler konusunda yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Oktay Şahbaz ise hedeflerinin daha fazla personel ve öğrencinin uluslararası eğitim ve araştırma imkânından yararlanmasını sağlamak olduğunu dile getirerek, Polonya ve Portekiz'den gelen araştırmacılarla ilgili harcadıkları emek için Maden Mühendisliği Bölümü nezdinde Doç. Dr. Ali Uçar ve Doç. Dr. Cengiz Karagüzel'e  teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mayıs 2015, Çarşamba / 2607 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler