Gediz MYO Öğrencilerimizin Hazırlamış Olduğu Kıyafet Sergisi Bedesten Sergi Salonu’nda Açıldı

Rektörlüğümüzün ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları Öğretim Elemanlarımız ve Öğrencilerimizin katılımıyla hazırlanmış olan “Eski Gediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni” isimli proje kapsamında gerçekleştirilen sergi, Dumlupınar Üniversitesi Bedesten Sergi Salonu’nda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer, Genel Sekreter V. İsmail Bayram, Gediz MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ebru Alparslan tarafından açıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Gediz MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu,  Kütahya İli Gediz İlçesi geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı sergide geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan; Gediz İlçesi Yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla; milli değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Saraoğlu proje sürecinde, 70 adet Geleneksel Kıyafet Tasarımının,  Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programlarının öğretim elemanları tarafından oluşturulduğunu belirterek, kıyafetlerin, defile ve sergisinin Gediz’de yapıldığı, Bedesten sergi salonunda açılan bu sergiden sonra ise Kütahya Sera Park AVM’de sergileneceğini bildirdi.

Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları öğretim elemanlarımızdan kıyafetler hakkında bilgi alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer, projenin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçen akademik ve idari personele, proje ürünlerinin hazırlanmasında ve sunulmasında görev alan tüm öğrencilere ve davetlilere teşekkürlerini sundu.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mayıs 2015, Çarşamba / 1279 defa okundu.

Etiketler : DPU, Gediz MYO Öğrencilerimiz, Kıyafet Sergisi ,