Kırım ve Cengiz Dağcı Paneli

Tarih Kültür ve Turizm Topluluğumuz tarafından konuşmacı olarak Tarih Bölümü öğrencilerinden Turgut Kılıç ve Mehmet Cankara’nın katıldığı Korkunç Yıllar ve Yurdunu Kaybeden Adam romanlarının yazarı Cengiz Dağcı’nın mensup olduğu Kırım Tatar Türklerinin yaşamış oldukları insanlık dramı ve çektikleri acılar hakkında düzenlenen panelde bilgi verdi. Panelde, Cengiz Dağcı ve kitapları da tanıtıldı.

Tarih Bölümü öğrencilerinden Turgut Kılıç, ‘’Bugün Türk dünyası bir dönüm noktasını yaşamaktadır.  Türk entelektüeli de bu dönüm noktasını fark etmek, kaynaklarına inmek; hepsinden önemlisi "yerli" olmak mecburiyetindedir. Dağcı'nın yerliliği ve kendinden olan unsurlara, değerlere yabancılaşmamışlığı, Türk entelektüeli için ulaşılması gereken bir hedef olmalıdır. Yaklaşık yüz elli yıldır, halkla aydın arasındaki duygu-düşünce-ülkü-değer farklılığı ve kopukluğu, ancak entelektüellerimizin yerliliği tercih etmeleri ve mensup oldukları cemiyetle onun tarihini, mücerred bir lüks olarak değil, yaşanılabilir bir realite olarak kabul etmeleri ile mümkündür’’ dedi.

Soğuk Savaş Sonrasında Kırımın ve Kırım Tatar Türklerinin Statüsü hakkında bilgi veren üniversitemiz Tarih Bölümü öğrencilerinden Mehmet CANKARA ‘’Kırım’ın uluslararası politikada önemli bir yer tutacağını ve bölgenin her an farklı gelişmeler yaşamaya müsait olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Türkiye ve Türk Dünyası’nın da, bu denklemin dışında kalmamaya özen göstermesi, yapıcı bir politika izlemesi gerekmektedir.’’ dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mayıs 2015, Cuma / 3097 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler