DEV-A GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Üniversitemizde faaliyet gösteren elektrikli araç ekibi DUSCART Elektromobil Takımı TÜBİTAK tarafından düzenlenen alternatif enerjili araç yarışlarına katılmak için tasarladığı aracı gün yüzüne çıkardı. Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Mehmet Ali Ebeoğlu ve Akademik Sorumluluğunu da Yrd. Doç. Dr. Bahadır Hiçdurmaz’ın yaptığı ekip, çalışmalarını üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği laboratuvarın sürdürmektedir.

3-9 Ağustos tarihleri arasında İzmit Körfez pistinde yapılacak olan yarışlara hazırlanan ekip üyeleri şunları kaydetti. “Ekibimizin 5 yıldır faaliyet gösterdiği Güneş Enerjili Araç yarışlarında kazandığımız bilgi ve tecrübelerimizi bu yıl yapımına devam ettiğimiz aracımıza katarak daha da ileriye götürmeye gayret ediyoruz. Türkiye’nin en verimli aracını yapmak için çıktığımız bu yolda Üniversitemiz ve işadamlarımızın desteklerini bekliyoruz.”

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mayıs 2015, Cuma / 3218 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, sakarya üniversitesi,