DPÜ’lü Genç Mühendisler İDEF 15 Fuarı’na Katıldı

Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı "IDEF’15", İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmasının ardından Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Makine Mühendisliği Topluluğundan ve Makine Mühendisliği Bölümünden akademik danışmanlar ve öğrenciler fuara katıldı.

Fuara 77 ülkeden 20 Bakan, 6 Genelkurmay Başkanı, 20 Bakan Yardımcısı, 3 Genel Kurmay Başkan Yardımcısı, 7 Kuvvet Komutanı ve 15 Müsteşar ile birlikte çok sayıda sivil ve askeri tedarik makamı katıldı.

En büyük havacılık standı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TAI'ye ait, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın seçimi olan İnsansız Hava Aracı "ANKA" Sistemi, Hedef Uçak Sistemleri TURNA ile ŞİMŞEK sergilenirken, uydu bölümünde, 2012 Aralık ayında uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 uydusunun yeterlilik modeli, TÜRKSAT 6A ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET) kabiliyetleri sergilendi.

Savunma teknolojileri alanında Türkiye'nin en büyük kuruluşu olan ASELSAN, geliştirilen harp sistemlerinin yanı sıra tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirilen yeni nesil tanksavar füze sistemini ilk defa sergiledi. ASELSAN, yeni geliştirdiği Torpido Karşı Savunma Torpidosu (TORK) sistemlerinin yanı sıra tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirmiş olduğu yeni nesil tanksavar füze sistemini ilk kez Üniversite heyetimiz inceleme fırsatı buldu.

"Varan" ve "Şimşek" zırhlı araçları da son model teknolojileriyle fuarda öne çıkan araçlar arasında olup Makine Mühendisliği Topluluğu yönetim kurulu üyelerimiz Aytaç Kocabaş, Yusuf Aktürk ve Murat Eken araçları yakından inceleme fırsatı buldu. Heyetimiz Fuarda sergilenen en son teknolojik buluşları inceledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mayıs 2015, Cuma / 3300 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler