II. Sigorta Günleri

Risk Topluluğumuz “II. Sigorta Günleri” adlı etkinlik düzenledi. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun ev sahipliğini yaptığı organizasyona Sigorta şirketlerinin Genel Müdürlerinden İnsan Kaynakları departmanlarına, gazetecilerden sigortacılık kamu kuruluşlarına, sektörün önde gelen isimleri katıldı. 14 kurum ve kuruluşun katıldığı Üniversitemizin en geniş kapsamlı kariyer olanakları odaklı etkinlik, sektör ile öğrencileri buluşturdu.

Programın ilk gününde Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı, Gazeteci-Yazar Faruk Ömrüuzak, Axa Sigorta Bölge Müdürlüğü, Ak Sigorta Genel Müdürlüğü, Başkent Sigorta Aracılık Hizmetleri, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, Allianz Sigorta Genel Müdürlüğü ve koalay.com misafir oldu. Türkiye’de sigortacılık eğitiminin önemi, sigortacılık sektörünün büyüyen görüntüsü ve kariyer olanaklarına değinen konuklar, öğrencilerin ufkunu genişletti. Öğrenciler üst düzey yöneticilerin tavsiyelerini heyecanla dinlediler.

Programın ikinci gününde ise; Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu, Gümrük Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü, HERO Sigorta ve Reasürans Brokerliği, Milli Reasürans, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve NN Hayat ve Emeklilik konuk oldu. Sigortacılık devlet kurumlarına işe alım süreçleri, iş ve staj mülakatlarında dikkat edilmesi gerekenler, sektörün mezun öğrencilerimizden beklentilerine değinen konuşmacılar yeni mezun öğrencilere sektörün ne kadar ihtiyacı olduğu üzerine hem fikirdi. İş hayatındaki mezunların da katıldığı programda tecrübelerini hocalarıyla paylaşarak öğrencilere ışık oldular.

Bir öğrenci hareketi olan Risk Topluluğu’nun bu büyük organizasyonu düzenlemesi her kesimden büyük beğeni topladı. Üniversite’de ilk defa katılımcılara hediye olarak TEMA’ya fidan bağışlayan topluluk çevre için de duyarlılığını gösterdi.

Organizasyonun amacına ulaştığını söyleyen Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ceren GİDERLER, mezunlara iş ve hali hazırdaki öğrencilere staj olanağı sağladıklarını, projelere destek aldıklarını, kütüphane için kitap topladıklarını ve Sigortacılık ve Risk Yönetimi lisans bölümünün artık sektörde tanınır hale geldiğini belirtti. Üstün çalışmalarından dolayı Risk Topluluğu’na teşekkür etti.

Topluluk öğrencileri de yapılmayanı yapmak ve büyük projelerle okulumuzun marka değerini yükseltmek için çok çalışacaklarını söylediler. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Mayıs 2015, Çarşamba / 2321 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler