Gediz MYO Öğrencilerimizin Hazırlamış Olduğu Kıyafet Sergisi Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Tarafından Açıldı

Rektörlüğümüz ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları Öğretim Elemanlarımız ve Öğrencilerimizin katılımıyla hazırlanmış olan “Eski Gediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni” isimli proje kapsamında gerçekleştirilen sergi, Gediz MYO Sergi Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu, Simavlı Hayırsever İşadamı Dr. Naci Eren tarafından açıldı.

Kütahya İli Gediz İlçesi geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı sergide geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan; Gediz İlçesi Yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla; milli değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldı. Proje sürecinde, 70 adet Geleneksel Kıyafet Tasarımı Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programlarının öğretim elemanları tarafından oluşturuldu.

Serginin açılışında konuşma yapan Gediz MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu bu projenin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçen başta Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere, DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Yetkililerine, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları öğretim elemanlarına, yüksekokulumuzun diğer akademik ve idari personeline, proje ürünlerinin hazırlanmasında ve sunulmasında görev alan tüm öğrencilere ve davetlilere teşekkürlerini sundu.

Yoğun ilginin olduğu sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız. Prof. Dr. Halis Aydemir, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Gediz Sağlık Hizmetleri Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. M. Kasım Çaycı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, mülki amirler, vatandaşlar, öğrenciler ve velileri katıldı.

Gediz Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Muhteşem Defile

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ebru Alparslan defilede konuşma yaparak izleyicilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Alparslan bu proje kapsamında Kütahya İli Gediz İlçesi geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını belirtti. Bunun yanı sıra,  geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan; Gediz İlçesi Yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla; milli değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldığını da ifade etti. 

Ayrıca proje sürecinde, 70 adet Geleneksel Kıyafetin Tasarımının Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları öğretim elemanları tarafından oluşturulduğunu, öğretim elemanlarının rehberliğinde söz konusu programlarda öğrenim gören öğrencilerin işbirliğiyle geleneksel kıyafetlerin üretimlerinin gerçekleştirildiğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Yoğun ilgiyle izlenen defilenin sonunda projede görev alan öğrencilere teşekkür belgesi takdim eden Gediz MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu bu projenin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Alparslan’a DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Yetkililerine, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları öğretim elemanlarına, yüksekokulumuzun diğer akademik ve idari personeline, proje ürünlerinin hazırlanmasında ve sunulmasında görev alan tüm öğrencilere ve davetlilere teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Mayıs 2015, Çarşamba / 2984 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler