Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi Konferansı Düzenlendi.

İlahiyat Fakültemiz tarafından konuşmacı olarak Prof. Dr. Celal Türer’in katıldığı Ortak Yaşama Kültürü ve Felsefesi Konferansı düzenlenmiştir.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Celal Türer özetle şunları belirtti: “Ortak yaşama kültürü ve felsefesi gündemimize son 20 yılda girdi. Batıda ise 80 yıldır tartışılan bir konu. Bu konu daha uzun yıllar tartışılmaya devam edecektir.

Ortak yaşama ya da birlikte yaşama bir problem olarak karşımıza çıkar. Bu problem şudur: ‘Biz, zaten aynı dünyada aynı coğrafyada yaşıyoruz.’ Bu düşünce birlikte yaşama değildir. Çoğunluğun azınlığı tek tipleştirmesidir. Asıl birlik yaşamak müşterek olduğumuz veya farklı olduğumuz durumlara rıza göstererek yaşamaktır. Birlikte yaşama meselesi ahlak meselesidir.”

Birlikte yaşama insan olma sorunudur diyen Prof. Dr. Celal Türer konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Erasmus’un bir sözü vardır. Der ki: ‘İnsan doğulmaz; insan olunur!’ Şemseddin Sami’nin de güzel bir sözü vardır. Der ki: ‘İnsan-ı kamilin ham haline beşer; beşerin tekamül etmiş haline insan denir!’ İnsan olmak, insanlaşma bir sürecin, bir kavramın bir çabayı gerektiren, bu çabanın her daim olacağı şahsın kendisiyle, diğer şahısların başkalarıyla oluşturduğu alandır. İnsan olma yaşadıkça görülür.”

Konferansın sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli; Prof. Dr. Celal Türer’e teşekkür ederek, anı tabağı takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Mayıs 2015, Salı / 1998 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kahramanmaraş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler