Tavşanlı Yüksekokulumuzda, Osmanlı İnsanı ve Çanakkale Ruhu Söyleşisi Gerçekleştirildi.

Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen, Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu ile ‘Osmanlı İnsanı ve Çanakkale Ruhu ‘ adlı söyleşi Tavşanlı MYO Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatiboğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tunçbilek Belediye Başkanı Agâh Aşkın, Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürümüz Dr. Bülent Cırık, Tavşanlı Meslek Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Haluk Güneş, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Akademik ve İdari personelimiz ve Tavşanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlik Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun konuşması ile başladı. Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu “Üniversite gençliği ile beraber olmak bu türlü etkinliklerde bulunmak çok önemli. Bu etkinliklerin devam etmesini temenni ediyorum” dedi. Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun konuşmasından sonra Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu söyleşisi başladı. Söyleşide Vakkasoğlu ‘Osmanlı'yı sevmeyenler, hatta düşman olanlar bile onu takdir etmiştir. Osmanlı'yı anlamak için onu meydana getiren insanları tanımak gerekir. Osmanlı'nın, üç kıtaya ayak basmasında sadece sahip olduğu askeri güç değil aynı zamanda Asr-ı Saadet'ten taşıdığı izlerle bütün milletleri kaynaştırması, faziletli bir medeniyet olması çok daha etkili olmuştur.’ dedi.

Etkinlik plaket takdimi ve kitap imzalama ile sona erdi. Söyleşiye ve kitap imza etkinliğine okul öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Mayıs 2015, Pazartesi / 1936 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler