Gediz Meslek Yüksekokulumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Düzenlendi

İş sağlığı ve güvenliği (İSG) haftası etkinlikleri kapsamında Gediz Meslek Yüksekokulumuzda İş sağlığı ve güvenliği A sınıfı uzmanları Turgut Coşkun ve Resul Akdeniz tarafından iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları konusunda konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanımız Öğr. Grv. Yusuf Uysal, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye yaptığı “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” nasihatini her bir İSG uzmanı kendisine yapılmış bir nasihat olarak değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak İSG uzmanının görev ve sorumluluklarının konusunun insan olmasından dolayı çok önemli olduğunu vurguladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan, İş sağlığı ve güvenliği A sınıfı uzmanı Turgut Coşkun, 6331 Sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun çıkarılmasıyla Türkiye’de İSG alanında mevzuat açısından büyük bir boşluğun doldurulduğunu ancak uygulama olarak halen çok fazla işlerin yapılması gerektiğini, bu işlerin yapılmasında da İSG uzmanlarına büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Coşkun, İSG uzmanlarının sahada karşılaştıkları zorluları ve bu zorluklar karşısında uzmanların nasıl davranmaları gerektiği konularında öğrencilere deneyim ve tecrübelerini aktardı.

İSG A sınıfı uzmanı Resul Akdeniz ise İSG konusunun bir kültür meselesi olduğunu yasaların yapılmasıyla her şeyin düzelmediğini işçi ve işveren olarak bu yasaları uygulamak için bir kültürün de oluşması gerektiğinin altını çizdi. Akdeniz, İSG uzmanlığının en güzel tarafının güvenlik adına işyerlerinde bir şeyleri değiştirebilmek, insan sağlığı ve güvenliği için bir şeyler yapabilmenin tarifi imkânsız bir mutluluk olduğunu vurguladı.

Konuşmalardan sonra uzmanlar, öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Yoğun öğrencinin katıldığı konferansın sonunda İSG Bölüm Başkanımız Öğr. Grv. Yusuf Uysal her iki uzmana üniversitemiz, okulumuz ve öğrencilerimiz adına Teşekkür Belgesi takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Mayıs 2015, Cuma / 1857 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler