Biz Kadınlar Projesi

Ali Güral Lisesi’nin düzenlediği “Biz Kadınlar” adlı proje kapsamında, Kütahya Hilton Garden Inn ‘de bir panel düzenlendi.

Genel hedefi “Lise seviyesinde öğrenim görmekte olan kız öğrencilerin topluma aktif katılımlarının sağlanması ve kadın hakları konusundaki bilinç düzeylerinin artırılması” olan panele Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Kütahya merkez liselerinde öğrenim gören kız öğrenciler ile öğretmenler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, okul yönetimi ve iş dünyasının başarılı kadınları ve misafirler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Nesrin Çelik yaptı ve son yıllarda Bakanlıklarının konu ile ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Panelde yer alan ilk panelist Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı İlknur Kazer “Kadınlara Yönelik Şiddet”, ikinci panelist Üniversitemiz Hukuk Müşaviri Betül Akın “Medeni Kanuna Göre Kadınlara Yönelik Düzenlemeler”, üçüncü panelist Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Asiye Tığlı “İslam Dininin Kadına Bakış Açısı”, dördüncü panelist Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. N. Derya Ergun Özler “Çalışma Yaşamında Kadınların Yaşadıkları Sorunlar” ve beşinci panelist TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Derya Erden Çerkeş “Kadın Girişimciler” başlıklı konuşmalarında farklı alanlar açısından kadınlarla ilgili bilgilendirmeler yapmışlardır. Panelde ayrıca Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu öğrencileri “Kadınlara Yönelik Şiddet”i karakterize eden bir pandomim gösterisi sundu.

Etkinlik sonunda panele katkılarından dolayı Üniversitemizden katılan 3 paneliste İzmir Kadıovacık Hatıra Ormanı’na 5 adet fidan dikildiğine dair TEMA bilgilendirme belgesi ve pandomim gösterisi yapan üç öğrencimize teşekkür belgesi takdim edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mayıs 2015, Pazartesi / 4226 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler