Bilim Akademisi 2015 Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülüne ve BAGEP Üyeliğine Üniversitemizden Akademisyen Seçildi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Fatih Şen Bilim Akademisi tarafından 2015 Yılın En Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülüne layık görüldü. Ödül töreni Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Fatih Şen, Bilim Akademisi 2015 BAGEP (Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Programı) ve Genç Bilim Akademisi Üyesi olmaya hak kazandı. Bu başarısından dolayı Bilim Akademisi tarafından,  Şen’in projesine, 2 yıl boyunca maddi destek sağlanacak. 

Tören sonrasında görüşlerini belirten Doç. Dr. Fatih Şen şunları söyledi: “Ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunlarından birisi enerji olup DPÜ laboratuvarlarımızda alternatif enerji kaynaklarına ve çağımızın vebası haline gelen kanserin erken dönemde tespitine yönelik nanoteknolojik yöntemlerle çalışmalar yapmaktayız.”

Nanomalzemelerin enerji ve sensör uygulamalarına yönelik yaptığı ve önümüzdeki 2 yıllık dönem içerisinde yapacağı bilimsel çalışmalar için ödüllendirilen Doç. Dr. Fatih Şen, bu ödülü Dumlupınar Üniversitesi’ne getirmiş olmanın mutluluğundan söz ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevremizde bilime ve bilim insanlarının çalışmalarına olan destek bizi motive etti. Bilim Akademisi’ne verdikleri anlamlı ödül için; ayrıca Dumlupınar Üniversitesi yönetimine her zaman çalışmalarımıza destek verip imkân sağladıkları için teşekkür ederiz.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de; Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şen’in başarısının ödüllendirilmesi nedeniyle tebrik ederek istikrarlı, gayretli ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Bilim Akademisi’nin amacı, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve birbirlerinin araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamaktır. Bilim Akademisi tarafından başlatılan BAGEP ise en iyi genç akademisyenlerimizin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile başlatılmış önemli bir programdır. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mayıs 2015, Pazartesi / 3143 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler