“Kim İşini Güzel Yapıyorsa O Kıymetlidir”

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda; Kütahya Vali Yardımcısı Uğur Turan “Yönetici Asistanlığı” konulu seminer verdi.

Üniversitemiz ailesinin bir ferdi olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Uğur Turan, “Çalıştığım ilçelerde oranın mamur hale gelmesi için, birlik ve beraberlik içinde kalkınması yolunda mücadele ettim. Çalıştığım her yeri çok sevdim ve kendimi oraya ait hissettim.” dedi.

Türkçeye hâkim olmanın önemi üzerinde duran Vali Yardımcısı Turan şunları söyledi:  ”Hangi görevi yaparsak yapalım Türkçeye hâkim olmalıyız. Türkçeye hâkim olabilmek için de bol miktarda okumamız gerekir. Kendimizi ifade edemeyince de hatalı işlemler yapıyoruz ve özgüvenimizi yitiriyoruz.

 Randevu alabilirsiniz, dosya hazırlayabilirsiniz, büroyu yönetebilirsiniz ama okuduğunuzu anlamıyorsanız, hızlı okuma tekniklerini bilmiyorsanız, okumayı sevmiyorsanız, Türkçeye hâkim değilseniz özgüveniniz kaybolur ve bu da işinize yansır. İleride yönetici asistanlığı görevini yerine getirirken arşiviniz düzenli olsun ve her işinizi günü gününe yapın.”   

Değer görmenin başkalarına değer vermekle ilgili olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değer verirseniz değer görürsünüz. Aile olgusu ile çalışıp aile olmayı becerirseniz, saygı gösterip saygı alırsanız ve sonunda başarı gelir.

Omuzlarımızdaki yük çok ağır ve zaman çok hızlı akıyor. Gösterdiğiniz gayret ve alın terinin sizin için ve ülke için çok kıymetli olduğunu ileride göreceksiniz. Lütfen ailenizin dişinden tırnağından artırarak harcadığı emekleri boşa çıkarmayın, çok çalışın. Kim işini güzel yapıyorsa o kıymetlidir. Hangi işi yaparsanız o işi iyi yapan kişi siz olun.”

Aile mutluluğunun başarının gereklerinden biri olduğunu kaydeden Turan,  “Başarının anahtarlarından biri de mutlu ailedir. Ailemizi, bayrağımızı, vatanımızı sevmeliyiz. Disiplinli olmalıyız, düzenli olmalıyız.  dedi.

Seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Ercan Taşkın, BESYO Müdür Doç. Dr. Mehmet Acet, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerin sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk; Vali Yardımcısı Uğur Turan’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Nisan 2015, Cuma / 2764 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler