Üniversitemiz ile Japonya’nın Yamaguchi Üniversitesi İkili Anlaşma İmzaladı

Üniversitemiz, Japonya’da bulunan Yamaguchi Üniversitesi ile bilimsel, kültürel ve teknolojik açıdan önemli katkılar sağlayacak ikili anlaşma imzaladı.

Üniversitemiz ile Yamaguchi Üniversitesi arasında yapılan anlaşma hakkında önemli bilgiler veren Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hasan Göçmez özetle şunları söyledi: “2006’dan beri Japonya’da akademik çalışmalar yapmaktayım. Bu çalışmalar vesilesiyle Japonya’nın Yamaguchi Üniversitesi’ni yakından tanıma fırsatım oldu. Üniversitemiz ile Yamaguchi Üniversitesi’nin imzalamış olduğu bu önemli anlaşma ile başarılı ve güzel çalışmalar gerçekleştirilecektir.”

İmzalanan ikili anlaşmayla Üniversitemiz ve Yamaguchi Üniversitesi aşağıda belirtilen konularda ortak çalışmalar yapacaktır.

Üniversitemiz ile Yamaguchi Üniversitesi arasında akademik ve idari personel değişikliği yapılabilecektir.

Doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri arasında değişim yapılabilecektir.

İki üniversite arasında karşılıklı akademik bilgi ve yayın paylaşımı sağlanacaktır.

İmzalanan anlaşma kapsamında ortak dersler, seminerler ve kültürel çalışmalar yapılacaktır.

Ortak bilimsel araştırmaların hazırlanması ve mevcut laboratuvar imkânlarının ortak kullanılmasıyla ilgili anlaşma maddelerine yer verilerek önemli çalışmalar yapılabilecektir.

Ayrıntılı bilgi için, Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğüne başvurunuz.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Nisan 2015, Çarşamba / 3068 defa okundu.