MS HASTA EĞİTİM OKULU SOSYAL ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Üniversitemiz bünyesinde kurulan MS Hasta Eğitim Okulu; MS hastalarına sosyal alan sağlayarak yaşam kalitelerini arttıracak etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. MS hastalarını hastalıkları ile ilgili bilinçlendirme, toplumda MS konusunda farkındalık oluşturma ve MS hastalarına sosyal alan sağlayarak yaşam kalitelerini artırmaya yönelik çalışmalardan biri olan Fotoğraf Atölyesi’nin ilk grup katılım belgeleri 14 MS hastasına verildi.

 MS Hasta Eğitim Okulunu ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören; MS hastalarıyla birlikte Ebru yaptı, hastalarla yakından ilgilendi. Prof. Dr. Remzi Gören “Hastaların mevcut sorunlarına yönelik gerçekleştirilen tıbbi tedavilerin yanında, spor, müzik, sanat gibi çalışmaların onların hayata tutunmaları açısından önemli olduğunu belirterek,  MS hastalarının Hasta Okulunda yaptıkları resim, ebru,  seramik, fotoğrafçılık çalışmalarını takdire şayan bulduğunu söyledi. MS Hasta Okulumuzda hasta, hasta yakınları, her branştan gönüllü eğitmen ve öğrencilerimiz yoğun bir muhabbet ortamındalar. Bu çalışmaları yapanları ve destek olanları kutluyorum.” dedi.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’in yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Prof. Dr. Halis Aydemir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Şan, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalı Başkanı Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay, Yrd. Doç. Dr. Faik Yaylak, Avukat Oğuz Avseven katıldı. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Nisan 2015, Pazartesi / 3054 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler