Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz Tarafından Düzenlenen 9. Çizgi Film/Animasyon Festivali Düzenlendi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin’in yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Günümüzde Çizgi Film ve Animasyon’un önemi; sinema, televizyon reklamcılığı, eğitim, bilgilendirme gibi alanlarda görsel iletişim teknolojilerinin de gelişmesi ile birlikte giderek artmakta ve hatta bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelecekte de bu önemin ve gerekliliğin giderek artacağı yönünde bir eğilim olduğu da gözlemlenmektedir. Aynı zamanda sektörde, alanında eğitim almış animatörlere olan gereksinim arttırmaktadır.

Mercin, sektördeki hareketlilik ve geleceğe dair beklentiler dikkate alındığında, Çizgi Film ve Animasyon yapımında yeni yöntem ve tekniklerin hedeflendiği, hatta uygulandığı söylenebileceğini belirtti. Ayrıca bu gerçekliğe paralel olarak çizgi film üretimi, üretilen yapıtların niteliği ve üretilenler arasındaki özgünlüğünün de önem kazandığını, hatta üretilenlerin yerli yapımlar olması ve bunların kamuoyuyla paylaşılması ve seçilen konuların yerel olduğu kadar evrensel anlamda animasyon alanına ve ülkemize katkı sağlamasının da gerekli olduğunu ifade etti.

Tüm bu gerekçelerden hareketle, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak öğrencilerin yaptığı çizgifilm/animasyonların profesyonel bir yaklaşımla değerlendirebilmesini sağlamak, sektör temsilcileri ile bu alanda film üreten veya üretilen filmlerde görev alan animatörleri ve sanatçıları bir araya getirerek bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla 8 yıldır yapılan festivalin bu yıl 9.nun gerçekleştirildiği belirtildi (http://www.dpugsfcizgifest.com/). Mercin, ayrıca bu yıl öğrencilerinin çizgi/film animasyon karakterlerinin kıyafetlerini kostüm haline getirdiklerini ve onları giyerek Kütahya merkezde kortej eşliğinde yürüyerek davetiye dağıttıklarını ifade etti. 

Festival hazırlıklarına yaklaşık olarak 8 ay önce başladıklarını belirten Mercin, bu yıl önceki yıllara göre kurumsallaşma adına önemli bir adım attıklarını ve bu bağlamda festivale katılan değerli konukların seminerlerinin, workshoplarının, gösterilen öğrenci çizgifilmlerinin ve festival görüntülerinin arşivlendiği ve daha sonra takip edilebilecek bir web sayfası kiraladıklarını ifade etti. Kurumsal kimlik ve arayüz tasarımları hazırlanan web sayfasının aktif hale getirildiği, bundan sonra geçmişe dair yapılan tüm festivallerin bu siteden rahatlıkla takip edilebilecek bir belleğe sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Mercin, verimli geçmesini beklediği Festivalin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen DPÜ. Rektörlüğüne, GSF Dekanlığına, Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Kurulu Üyeleri ve Birim yetkililerine, Kuru Kahveci Mehmet Efendi ve Mahdumlarına teşekkür etti.    

Festival kapsamında GSF Çizfilm/animasyon ASD öğrencilerimizin çizgi/filmlerinin gösterimi, alanında uzman olan akademisyen ve profesyonel olarak bu alanda söz sahibi olan sanatçıların seminerleri ve workshopları, çizgi film üreten sütudyo yetkililerinin söyleşileri ve uzun metrajlı çizgi film gösterimleri gerçekleştirilecektir.

Festivalin hazırlığında birçok kişi görev aldı: Bölüm başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, Anasanat Dalı Başkanı Taşkın İnan, Öğrt. Gör. Aycan Gürbüz, Dr. Nazik Çiğdem ve Dr. Haldun Şekerci, Öğretim Elemanları Fatih Kara, Bayram Ermutçi, Ali Osman İncedayı, Özcan Çelik, Arş. Gör. Resul Ay ve Selma Kozak, ayrıca görünmeyen kahramanlar Çizgifilm/animasyon öğrencileri de bu festivalin düzenlenmesinde önemli rol üstlendiler.

Festival 13-14-15 Nisan tarihlerinde devam edecek!

(http://www.dpugsfcizgifest.com/)

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 13 Nisan 2015, Pazartesi / 4509 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler