Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğumuz Sempozyumlara Devam Ediyor

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (DUTBAT), Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay’ın önderliğinde “Dâhili Acillere Yaklaşım” konulu sempozyumu Hilton Garden Inn’de gerçekleştirdi.

Tıp Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Şahin Kabay’ın yaptığı açılış konuşmasında; Tıp öğrencilerinin bilimsel etkinlikler düzenlemelerine daima destek olduklarını ve öğrencilere yardımlarının artarak devam edeceğini vurguladı. Doç. Dr. Kevser Onbaşı, güncel gelişmeleri takip edebilmek, yeniliklere ayak uydurabilmek ve hastalara daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla bu tür bilimsel etkinliklerin gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

Sempozyum süresince Tıp Fakültesi gönüllü öğretim üyelerimiz tarafından acil yaklaşım gerektiren farklı dâhili patolojilerde tanı, ayırıcı tanı, müdahale ve tedavi yaklaşımı konularında dikkat çekici olgu örnekleriyle birlikte sunumlar yapıldı. Konuşmacılar tanı ve tedavide karşılaşılabilecek sorunlar üzerinde durarak, yeni gelişmeler ve literatür bilgilerini katılımcılara aktardı.

Konuşmacılar tarafından dinleyicilerin interaktif katılımlarının sağlandığı sempozyumda, Tıp Fakültesi öğrencilerinin olgu sunumları, sempozyuma olan ilgiyi arttırdı.

Kütahya ve ilçelerinden acil tıp hekimleri, aile hekimleri, uzman hekimler ve tıp öğrencilerinin katıldığı sempozyum sonunda katılımcılar sempozyumun önemini vurgulayarak gerek sempozyumda sunulan konular, gerekse konuşmacıların verdikleri bilgilerin kendilerine büyük katkı sağladığını belirttiler. Benzer bilimsel aktivitelerin devamlılığı konusundaki temennilerini ilettiler.

DUTBAT üyeleri tarafından Mayıs ayı içerisinde “Cerrahi Acillere Yaklaşım Sempozyumu” yapılacağını belirtildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Nisan 2015, Perşembe / 2743 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler