Yrd. Doç. Dr. Fatma Başar Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi’ne "Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet" Başlıklı Çalışması İle Katıldı.

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Ebelik Bölüm Başkanı, Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Başar, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet Adaleti” başlıklı kongrede “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddet” konulu çalışmasını sundu.

Kadın ve Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen kongre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca kongreye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak da katıldılar.

Yrd. Doç. Dr. Fatma Başar, kongreye sadece 18 çalışmanın kabul edildiğini, kendi çalışmasının da bunların arasında yer almasının Üniversitemiz ve kendisi açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Fatma Başar, ‘‘Kadına yönelik şiddetin ortaya çıkmasını, tekrarlanmasını, türü ve ağırlığını etkileyen birçok faktör bulunmakla birlikte, şiddetin temel kaynağının asıl olarak toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın ve erkek arasında ataerkil toplum yapısından kaynaklanan asimetrik güç ilişkisidir. Kadına yönelik şiddet coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve eğitim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve pek çok kültürde son derece yaygın görülen bir olaydır. Önemli bir toplumsal sorun olan kadına yönelik şiddet sadece kadına fiziksel ve ruhsal anlamda zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda sosyal açıdan kendilerini geliştirmelerini de engellemektedir. Dünya ve Türkiye’deki veriler şiddetin günümüz toplumunun en önemli sorunlarından biri olduğunu göstermektedir. Sağlıklı toplumların oluşmasında şiddet önemli bir engeldir. Giderek artan çizgide seyreden bu hak ihlalinin devam ediyor olması yeni ve acil önlemlerin alınmasını gerekli kılmaktadır. Bu nedenle şiddetin erken dönemde tanınması ve uygun müdahalelerin yapılması gerekmektedir’’ diye belirtti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Mart 2015, Cuma / 4486 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, Mustafa Kemal Atatürk,

Bu Kategorideki Diğer Haberler