Öğrencilerimiz, Simavlıları 100 Yıl Öncesine Götürdü

Üniversitemizin Simav Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl kutlamaları kapsamında gün içerisinde gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle vatandaşları 100 yıl öncesine götürdü.

Üniversitemiz Simav Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl kutlamaları kapsamında gün içerisinde gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle vatandaşları 100 yıl öncesine götürdü. Yaklaşık 1500 dolayında üniversiteli öğrencinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı Tarihi Nasuhağa Camisi önünde toplanan 2 bin dolayında vatandaşa bulgur pilavı ile hoşaf dağıtan öğrenciler akşam da Simav Mehteran Takımı önderliğinde kahramanlık marşları eşliğinde Orman İşletme Müdürlüğü binası önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşı okuduktan sonra şehitler anısına Nasuh Ağa Camiinde yatsı namazı öncesi okutulan mevlide katılındı. Mevlit programının ardından Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimiz tarafından sahnelen tiyatro oyunu Simavlılardan tam not aldı.

Simav Meslek Yüksekokulumuz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale şehitlerinin bir günlük yemek öğünü olan üzümlü hoşaf ve bulgur pilavı dağıttı.

Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale şehitlerinin bir günlük yemek öğünü olan üzümlü hoşaf ve bulgur pilavı dağıttıklarını söyledi. Güntürkün, "Askerimiz, şehidimiz, şühedamız, bu memleketi nasıl kazandı, günlük öğünlerinde bazen bir gün bir tabak üzüm hoşafıyla bir parça bulgur pilavı yiyerek, bir gün boyunca karnını doyurdu ama bu memleketi kimseye muhtaç etmedi. Bugün biz de burada Simav Meslek Yüksekokulu olarak, şehitlerimizi, şühedamızı, asla unutmayacağımızı göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Buradan şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yâd ediyoruz" dedi. Üzüm hoşafı ve bulgur pilavını ikram eden MYO Yerel Yönetimler öğrencisi İsmail Bodur ise, “18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle savaşta çarpışan şehitlerimizin kıyafetlerini giydik. O gün ülkemizi savunan şehitlerimizin hayatını vermeden bir gün önce neler yediklerini ve çektikleri sıkıntıları hissettirmek istedik. İnşallah başarılı olduk” diye konuştu.

Simav Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Etkinliklere yaklaşık Bin 500 dolayında öğrencinin katıldığını ifade ederek "Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri etkinliklerle hem bizi hem de Simavlıları Çanakkale zaferinin yaşandığı 100 yıl öncesine götürdüler. Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek. Etkinlerin gerçekleşmesinde bize destek veren ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl kutlamaları kapsamında gün içerisinde gerçekleştirilen etkinliklere Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Meslek Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, öğretim elemanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokolün tiyatroda görev alan öğrencileri tebrikleri ile program sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Mart 2015, Perşembe / 2223 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler