Üniversitemiz Personeli Grafik Tasarımcı Uzman İlyas Önder Öktem’in Yüksek Lisans Tez Çalışması Kitap Haline Getirildi

Rektörlüğümüz Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görev yapan Grafik Tasarımcı Uzman İlyas Önder Öktem’in “Tanıtım Afişlerinde Karikatür ve Şehir Tanıtımı” adlı yüksek lisans tezi kitap haline getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uzm. İlyas Önder Öktem şunları söyledi: “Yüksek lisans tezimi hazırlarken temel amacım; daha önceden yapılmamış ve uygulanmamış bir konu üzerinde çalışma yapmak istiyordum. Tanıtım Afişlerinde Karikatür ve Şehir Tanıtımı konusuyla da bunu başardım.”

Afiş tasarımlarına farklı bir bakış açısı getirmek üzere karikatürün, mizahın gücünü ve etkisini göstermeyi hedefledim diyen Uzm. İlyas Önder Öktem şunları söyledi: “Kültür, mizah ve karikatür birbirleriyle ilişkilidir. Mizah ve karikatür komik durumları, olayları anlatmasının yanında trajikomik, dramatik olay ve durumları da konu edinir. Bunu da içinde bulunduğu toplumun kültüründen alır. İnsanlar genellikle çok üzüldüğü ya da çok eğlenip, güldüğü anları unutmazlar. Afişlerin daha akılda kalıcı ve daha dikkat çekici olması için afiş çalışmalarında mizah ve karikatür kullanımını tez konusu olarak seçtim.

Afiş, mizah, karikatür, kültür ve grafik tasarım konularını birlikte düşünerek bu güzel tez çalışmasına imza attım. Umarım bu çalışmam grafik tasarım dünyasına, genç yaratıcı grafik tasarımcılarına farklı bir bakış açısı kazandırır.”  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Mart 2015, Çarşamba / 4494 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler