Çinikent Özel Eğitim Ortaokulu ve İş Okulu, Güzel Sanatlar Fakültemizi Gezdi

Çinikent Özel Eğitim Ortaokulu ve İş Okulu’ndan Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Çolak, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Berna Elçi Aydın, Zübeyde Özcan ve Seramik Öğretmeni Selahattin Külahçı gözetiminde 14 öğrenci Güzel Sanatlar Fakültemize gezi düzenledi. Güzel Sanatlar Fakültemizin her bölümü ayrıntılı anlatımlarla öğrencilere gezdirildi.

Gezide Seramik Bölümü’nde çömlek yapımı uygulamaları yapıldı. Alçı, kalıp ve fırın atölyeleri gezdirildi ve seramiğin yapım aşamaları tanıtıldı. Resim Bölümü’nün resim, mozaik, vitray atölyeleri tanıtıldı, bölüm öğrencilerinin modelden ve serbest yağlıboya çalışmaları ile karakalem desen çalışmaları izletildi. Grafik Bölümü baskı atölyelerinde linol baskının yapım ve basım aşamaları anlatıldı ve baskı tekniklerinden örnekler gösterildi. Animasyon bölümünde bir çizgi filmin yapım aşamaları çizilerek gösterildi ve bir animasyon izletildi. Öğrenciler büyük bir ilgiyle gezdi.

Çinikent Özel Eğitim Ortaokulu ve İş Okulu’nun yönetimi ve öğretmenleri, gezinin gerçekleşmesinde emeği geçen, başta Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Altuncu’ya, Dekan Yardımcısı Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin’e, Seramik ve Cam Bölümü Başkanımız Doç. Nurettin Gülaçtı’ya ve Resim Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Pelin Avşar ‘a teşekkürlerini ilettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mart 2015, Salı / 3777 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, tubif,

Bu Kategorideki Diğer Haberler