Çanakkale Zaferi Karma Sergi İle Anıldı

Güzel Sanatlar Fakültemiz, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle Öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan Karma Sergi düzenledi. Sergiye GSF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, Eskişehir Valiliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyonundan Oğuzhan Akbaba, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sergi açılışında konuşan GSF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu özetle şunları ifade etti: “Çanakkale Zaferimiz, millet olarak bizi, biz yapan zaferimizdir. Bizim mayamızdır. Bu büyük zaferimiz adına ne yapsak azdır. Bu karma sergimizi; bu büyük zaferimize, aziz şehitlerimize, gazilerimize ve bu büyük savaşlarda milletimize cesaretle liderlik ve komutanlık yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e adıyoruz.”

Açılışta konuşan Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar özetle şunları söyledi: “Çanakkale; inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularıyla zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün bir mücadeledir. “Sizlere taarruzu değil ölmeyi emrediyorum, biz ölene kadar yerimize başkaları gelecektir” diyen büyük komutan Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının yazdığı ölümsüz destan ve geçilmeyen son kaledir.”

Açılışta konuşan Eskişehir Valiliği Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyonundan Oğuzhan Akbaba, böylesine önemli bir günde, böylesine anlamlı bir serginin açılışında bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, destanlara konu olan Çanakkale zaferinin kahramanlarını saygı ve minnetle andığını ve şükranlarını sunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardında sergi, misafirler tarafından büyük bir beğeni ile gezildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mart 2015, Çarşamba / 3555 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler