8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Sosyal, Kültürel ve Bilimsel Etkinlikler Programı kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültemiz, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Porsuk Meslek Yüksek Okulu ve Engelliler Entegre Yüksekokulu işbirliğiyle düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi” Güzel Sanatlar Fakültemiz B – Blok İdari Kat Sergi Salon’unda izleyiciyle buluştu.

Sergi açılışında konuşan GSF Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Altuncu özetle şunları söyledi: “İnançlarımıza, tarihimize baktığımızda şiddetin tümü dinimizce, geleneğimizce şiddetin her türlüsü men edilmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde kadına şiddet kabul edilemez. İnsan acizliğinden, başarısızlığından, kendini ifade edemediğinden şiddete başvurur. Son zamanlarda şiddetin artması eğitimin arttırılması gerektiğini göstermektedir.”

Anadolu Üniversitesi GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Saadettin Aygün: “Bu güzel ve anlamlı sergide biz de eserlerimizle bulunmak istedik. Katılan bütün sanatçıları selamlıyor katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Doç. Dr. Pelin Avşar özetle şunları söyledi: “Kadın ve anne toplumların garantisi. Tüm dinlerde ve inançlarda en kutsal varlığıdır. Ailenin temelidir. Hayatın güzelliğidir. Şiddet için ne söylenirse söylensin şiddetin çirkinliği anlatılamaz. İnsanlığımızı ve içimizdeki merhamet duygusunu kaybetmeden, bütün canlılar gibi, kadın varlığının da her canlı gibi yaşama hakkının olduğunu unutmamalıyız. Şiddetin utancı geleceğimize yansımasın.”

Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından düzenlenen, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Porsuk Meslek Yüksek Okulu ve Engelliler Entegre Yüksekokulu’ndan çok sayıda akademisyenin işbirliği ile gerçekleştirilen “Hayaller Kararmasın” temalı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü karma sergisi, sanatçı duyarlılığı ile kadına şiddetin karşısında yer alarak Güzel Sanatlar Fakültesi B – Blok İdari Kat Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mart 2015, Salı / 3585 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler