Temel Yaşam Desteği Eğitimi

Mühendislik Fakültemiz ile Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Mühendislik Fakültemizde konuşmacı olarak Uzm. Dr. Mesut Karaca’nın katıldığı Temel Yaşam Desteği Eğitimi verildi.

Eğitimde konuşan Uzm. Dr. Mesut Karaca özetle şunları söyledi: “Değer verdiğimiz annemizin, babamızın, kardeşimizin, eşimizin, arkadaşlarımızın hiç beklenmeyen zamanlarda temel yaşam desteğine ihtiyacı olabilir. Böyle durumda hemen 112 arayın. Ancak ambulansın hemen gelemeyeceği durumlarda zaman kaybı hasarlara veya ölümlere neden olabilir. Yaşamak hepimizin hakkıdır. Bu yüzden herkesin temel yaşam desteğini bilmesi gerekir.”

Uzm. Dr. Mesut Karaca, kalp masajı nedir? Hangi şartlarda kalp masajı yapılır? Nasıl yapılır? Sorularını cevaplayarak özetle sözlerini söyle sürdürdü: “Kalp masajı nabız alınamaması, bilinç kaybı, solunumun durması, ciltte solukluk, göz bebeklerinin büyümesi, kalp atışının duyulmaması gibi etkenlerinin hepsi ya da birinin veya birkaçının gözlenmesi durumunda kalp masajı yapılır. Kalp durduğunda 4 dk içinde müdahale gerekir. 4 dk’dan sonra vücutta hasar bırakır. 10 dk’dan sonra hasarın geri dönüşü olmaz. Kalp masajı yapılmadan, öncelikle hava yolunu açın, solunumu kontrol edin ve destekleyin, dolaşımı kontrol edin ve destekleyin. Kalp masajı yaşam belirtisi görülünceye kadar yapmaya devam edin.”

Eğitim boyunca konuların daha iyi anlaşılması için maket üzerinde uygulama yapıldı. Ayrıca video ve fotoğraf gösterimi yapıldı. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Mart 2015, Cuma / 2275 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler