Üniversitemiz, TUCRIN İşbirliği Protokolü İmzaladı
Üniversitemiz, Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN) Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı…
Tıp Fakültesi Tıbbi Famakoloji Anabilim Dalı Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, DPÜ ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan İşbirliği Protokolü ile Üniversitemizin TUCRİN’in 7. İşbirliği ortağı olduğunu bildirdi.
Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, Sağlık Bakanlığıyla da protokolü olan TUCRIN’in Türkiye’de klinik araştırmaların gelişmesi adına oldukça önemli bir kuruluş olduğunu ve Merkezi Avrupa olan ECRİN planlama çalışma grubunun, Türkiye’de TUCRİN olarak kurulduğunu kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit, birçok ülkede yapılmakta olan klinik araştırmaların Türkiye’de de daha fazla yapılabilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Osman Genç’in destekleriyle Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı olarak işbirliğinde yerlerini aldıklarını belirtti.
İmzalanan işbirliği protokolü ile ilgili Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemiz ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlükleri arasında imzalanan İşbirliği Protokolü ile Üniversitemiz 7. İşbirliği ortağı olmuştur. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün tarafından imzalanan işbirliği protokolü, Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı (TUCRIN) Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dumlupınar Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı /Birimi arasında klinik araştırmalar alanında yapılacak çalışmalarla ilgilidir. İşbirliği Protokolünün amacı, Türkiye’deki klinik araştırmaların sayısını ve niteliğini geliştirecek taraflar arası ortaklık çalışmalarını düzenlemektir. “
Yrd. Doç. Dr. Filiz Özyiğit imzalanan protokol ile TUCRIN’in “Birimin uygun ve uluslararası paydaşlar bulmasını ve ortaklıklar oluşturmasını kolaylaştırmak, birimin gereksinim ve sorunlarını dikkate alan ulusal ve uluslararası klinik araştırma ve politikalarının, desteklerinin ve teşviklerinin oluşturulmasına çalışmak ve birimin gereksinin duyabileceği eğitim ve yönetim hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olmak”; Dumlupınar Üniversitesi’nin ise; tanımlayıcı istatistiksel özelliklerini, gereksinimlerini ve sorunlarını TUCRIN ile yıllık olarak paylaşmak” şeklinde yükümlülüklerinin bulunduğunu ifade etti.
Özyiğit, Ülkemizdeki klinik araştırmaların sayısını ve niteliğini geliştirmek amacıyla TUCRİN ile Erciyes Üniversitesi Hakan Çetinsaya İyi Klinik Uygulama Merkezi, Gaziantep Üniversitesi Farmagen İyi Klinik Uygulama Merkezi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı, Bio İstanbul Proje Geliştirme ve Yatırım A.Ş., Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı, Hacettepe Teknokent Teknoloji Transferi Ar-Ge Danışmanlık Şirketi ve Dumlupınar Üniversitesi’nin işbirliği protokolü imzaladıklarını belitrtti.