DUM –TECH (Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Merkezi) Ürünleri

Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Merkezi DUM-TECH Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca, DUM-TECH ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Enerjiden -makine sektörine güncel problemlerden her türlü buluşa ve patent desteğine destek veren birim DUM –TECH uygulamaları ile ümit vadediyor. Akademisyen, öğrenci, teknik personeli ile ürünlere hızlı destek vermeyi prensip haline getiren merkezimiz birkaç ayda verdiği sözleri yerine getirerek rengârenk projelerle amacını gerçekleştiriyor ve insanların senelerce uğraşıp da bitiremediği projeleri bitirerek ülke ekonomisine katma değer oluşturuyor.

Tamamlanan ve üzerinde çalışılan projelerimiz şunlardır:

1- Trafikten enerji üreten esnek kasis projesi -bitirildi ürün enerji üretmeye başladı.

2- Hava basıncı ile tarım alanlarına bedava su taşıma sistemi tamamlandı.

3- Uçak ve seyahatlerde kullanılacak pratik servis sistemi tamamlandı.

4- Suların boşa akmasını önleyen dokunma ile çalışan ve her musluğa uyarlanan ekomusluk tamamlandı.

5- Kışla mücadeleyi kolaylaştıran kızgın buharlı kar eritme teknolojisi testleri devam etmektedir.

6- Ulaşım ve pervane sisteminin verimliliğini artıran özel propeller sistemi üretimi yapılabilmektedir.

7- Patent alma işlemini kolaylaştırıcı patent merkezi faaliyetlerine geçerek üniversitemiz tüm akademisyen ve öğrencilerin patentlerini ücretsiz şekilde almaları ile ilgili anlaşmalar yapıldı. Hali hazırda üniversitemiz geneli onlarca projenin patent başvurusu yapıldı. Hızlı patent alma işleminden dolayı akademisyen, öğrenci ve halkımızda bu hizmetten faydalanmaktadır. Bir yıl içerisinde Türkiye’nin en çok patent, faydalı model ve tasarım tescil başvurusunu yapan Üniversite olmamız mümkün olacaktır.”

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mart 2015, Pazartesi / 2692 defa okundu.