Arkeoloji Bölümümüz Uluslararası Katılımlı Bir Fuarda Stand Açtı

Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümümüz İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda gerçekleştirilmiş olan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun destekleriyle, Türkiye’de ilk defa arkeoloji alanında yapılmış bir fuar etkinliği olan “Heritage Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı’na” katıldı.

Fuarda oldukça ilgi gören stantta Arkeoloji Bölümümüz, Prof. Dr. A.Nejat Bilgen başkanlığında yürütülen “Seyitömer Höyük kazıları” ve önemli buluntuları ile bu buluntuların sergilendiği “Dumlupınar Üniversitesi Özel Müzesi” tanıtıldı. Arkeoloji Bölümümüzden Arş. Gör. Çağım Özcan ve Uzman Zerrin Erdinç’in katıldığı fuarda, standa gelen ziyaretçilere bilgiler verilerek tanıtıcı broşürler dağıtıldı, çeşitli imitasyon eserler sergilendi. Üniversitemizde kurulmuş olan ilk özel üniversite müzesi ile Arkeoloji Bölümü tarafından çeşitli illerde gerçekleştirilen “Haydi Çocuklar Kazıya” projesi fuarın en çok ilgi gören konularından oldu.

Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Nejat Bilgen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, dünya çapında birçok arkeolog, restoratör ve müzecinin katıldığı uluslararası bir organizasyonda Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü olarak yer almış olmaktan ve görülen yoğun ilgiden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Şubat 2015, Perşembe / 2628 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler