Üniversitemiz MS Hasta Eğitim Okulu’nda Fotoğraf Atölyesi Çalışmaları Başladı

Multipl Skleroz (MS) Hasta Eğitim Okulumuzda Fotoğraf Atölyesi çalışmaları başladı. İlk ders MS hasta ve yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi. İlk ders olan “Fotoğrafçılığa Giriş” dersi ödüllü fotoğraf sanatçısı Av. Oğuz Avseven tarafından verildi.

Derse MS hastalarına ve yakınlarına destek amacıyla  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yunus Erdoğan ve Kütahya Barosu Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Tanıtım konuşması Fotoğraf Atölyesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Faik Yaylak tarafından yapıldı.

Prof. Dr. Yunus Erdoğan’ın “MS hastalarının yalnız olmadıklarını” vurgulayan açılış konuşmasının ardından Kütahya Barosu Başkanı Av. Ahmet ATAM “Hasta hakları ve İş güvenliği” temalı bir bilgilendirme konuşması yaptı. Ders sonrası Kütahya Barosu Yönetim Kurulu üyelerine Proje Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabay tarafından DPÜ MS Hasta Eğitim Okulu alt yapısı ve etkinlikleri detaylı olarak tanıtıldı.

Tanıtım sonrasında yapılan ortak toplantıda MS hastalarının ve yakınlarının desteklenmesi amacıyla birlikte bir sivil toplum desteği geliştirilebileceği kararına varıldı. Kütahya Barosu Yönetim Kurulu üyeleri bu desteğin sağlanması konusunda birlikte çalışmaya her zaman hazır olduğunu bildirdiler. 

DPÜ MS Hasta Eğitim Okulu Fotoğraf Atölyesi 04 Şubat ve 09 Mayıs 2015 tarihleri arasında her çarşamba çalışmalarına devam edecektir. MS hastalarına destek vermek isteyen herkes Fotoğraf Atölyesi çalışmalarına katılabilir.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Şubat 2015, Salı / 3371 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler