Üniversitemiz Yabanci Konuklarini Agirladi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, akademik gelisimlerine katkida bulunmak amaciyla hazirlanmis olan "Yüksekögrenimin Uluslararasilastirilmasi: Rusya ve Yurtdisindaki Üniversitelerde Mezuniyet Sonrasi Çalismalar" programi kapsaminda Rusya Saratov Devlet Üniversitesi doktora ögrencilerini agirladi.

Rusya Saratov Devlet Üniversitesi doktora ögrencileri Shikhalov Gleb, Zinchenko Ekaterina, Sindeev Sergei, Sokolov Egor, Kulminskiy Danil ve Zaikin Mikhail ile, akademik gelisimlerine katkida bulunmak ve Türkiye’de ve Dünyada yüksekögrenim konusunda bilgi almak amaciyla "Yüksekögrenimin Uluslararasilastirilmasi: Rusya ve yurtdisindaki üniversitelerde mezuniyet Sonrasi Çalismalar" programi kapsaminda 36 saat uygulamali ve 36 saat uzaktan olmak üzere egitim gerçeklestirildi. Bunun yaninda çesitli sanatsal ve kültürel etkinlikler ile bu program desteklendi.

Hazirlanmis olan egitim programi disinda misafir ögrenciler, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Kimya ve Biyoloji Bölümlerine ve Fen Bilimleri Enstitüsü’ne ziyaretler de düzenlediler. Bu ziyaretlerde Üniversitemizin zengin laboratuvar ve akademik olanaklarini yakindan görme imkâni buldular. Bu ziyaretlerin yani sira Üniversitemiz Ileri Teknoloji Arastirmalari Merkezi bünyesinde tam gün egitim semineri ile Üniversitemiz bünyesinde yer alan ileri teknoloji ekipmanlarini tanima ve kullanma sansi da elde ettiler.

Akademik faaliyetlerin yaninda misafir ögrenciler Türkiye’yi ve Kütahya’yi tanimalarini saglayacak bir dizi sanatsal ve kültürel etkinlige katildilar. Ögrenciler Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Çini Dekor Atölyesi ve Ebru Atölyesi’nde kisa sunumlarin ardindan uygulamali olarak çini boyama ve ebru sanatlarini deneyimlediler. Sanatsal faaliyetlerin yani sira Ulu Cami, Dönenler Camii, Kosuth Evi gibi önemli tarihi yapilara ve Kent Müzesi ve Arkeoloji Müzesi gibi önemli kültürel mekanlara geziler düzenlenerek Kütahya’nin tarihi ve kültürel dokusu tanitildi. Ayrica Çavdarhisar Aizanoi antik sehrine de bir gezi düzenlenerek Kütahya’nin köklü tarihi konusunda misafirlerimizde olumlu duygu ve düsünceler yaratilmasi saglandi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Aralık 2014, Cuma / 2082 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler