Cahiliye Toplumundan Islam Toplumuna Geçisin Temel Dinamikleri

Ilahiyat Fakültemiz tarafindan “Cahiliye Toplumundan Islam Toplumuna Geçisin Temel Dinamikleri” adli konferans düzenlendi.

Konferansta açilis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yunus Erdogan, “Yeryüzünde en büyük kaynak insan, insani da insan yapan imandir” dedi. Insanlardaki Islam imaninin kavranmasi ve gönüllere yerlestirilmesinde rol oynayan sanatçilar da ilahiyatçilardir” diyen Erdogan, Prof. Dr. Izzet Er’e konferansa katilimindan dolayi tesekkür etti.

Prof. Dr. Izzet Er, Peygamberimizin önce ailesinden baslayarak Mekkelilere bu dini teblig etmeye basladigini söyleyerek söyle konustu: “Bu tebligi kabul edenlerde ister istemez bir degisim gerçeklesmis oldu. Hz. Muhammed dönemindeki bu degisim zamana baglandi. O dönem yasanmistir ve bitmistir, denildi. Oysa zamanin insani degistirici özelligi yoktur. Zaman içerisindeki yeni kazanimlar insani degistirir ” dedi.

Bedir Savasi’nda Peygamberimizin “Allah’im bu küçük toplumu mahvedersen bundan sonra sana ibadet edecek bir toplum gelemeyecek, önceki Peygamberlere gösterdigin nusretini benden de esirgemeyecegini umut ediyorum, bizi muzaffer eyle” diye dua ettigini söyleyen Prof. Dr. Izzet Er, “Allah, Kuran-i Kerim’de de belirtilen manevi destek ordulari yollamistir. Ama bu durum Uhud Savasi’nda gerçeklesmemistir çünkü; insan çalisip kendi kazanmalidir. “Eger sen ölür veya öldürülürsen onlar eski hayatlarina geri mi dönecekler, Allah’a hiçbir zarar veremezler. Allah kendisi için çalisanlari mükâfatlandiracaktir” diye ayet vardir diyerek insanin çalismasi gerektigini vurguladi.

Prof. Dr. Izzet Er, zihniyet degisiminden sonra davranis, çevre, müessese ve organizasyon degisikligi üzerinde durdugu konusmasinda “Müslüman ülkelerin müessese ve organizasyon sikintisi içinde oldugunu söyledi ve “Namaza çagri için ates yakmak, çan çalmak kabul edilmemistir, ezan okunmustur, bu bir müessese kurmaktir” dedi.

Konferanslari için kendilerine tesekkür eden Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bilal Kemikli, Prof. Dr. Izzet Er’e hediye takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Aralık 2014, Pazartesi / 2054 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kahramanmaraş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler