Türk Sanatinin Önemi Konferansi Düzenlendi

Türk Dünyasi Arastirma Toplulugumuz tarafindan konusmaci olarak Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan’in katildigi Türk Sanatinin Önemi Konferansi düzenlendi.

Konferansa, Çini Müzesi’nin fotograflarini dinleyicilere göstererek bilgiler vererek konusmasina baslayan Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan Kütahya’da çiniciligin tarihçesi hakkinda su bilgileri verdi: “Kütahya çinisiyle isim yapmistir. Çinicilik, Türklerle gelmistir. Çininin eski adi çömlekçiliktir. Çömlekçiligin geçmisi, Friglere kadar dayanir. Türklerin yaptigi çinilerde mavi, turkuaz renkler Orta Asya’yi anlatir.”

Konusmasinda sanat ve sanat anlayisina deginen Ayhan konusmasini söyle sürdürdü: “Sanat bize neyi anlatir? Insanlar kullandiklari esyalari güzellestirmek ister, onlari süslerler. Bu neolitik çaga kadar dayanir. Bu anlayis sanati olusturmaktadir. Cografyaya, kullanilan malzemelere, inançlara, yasam biçimlerine, geleneklere, kültürlere göre sanat anlayisi degisiklik göstermektedir. Her sanatta yapan milletlere özgü motifler, sekiller vardir.”

Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan konferansta ayrica; sanatin güç kaynaklari, arkeoloji ve sanat, iletisim araci olarak sanat, Türk Dünyasi için sanatin önemi konularinda da dinleyicilere bilgiler sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Aralık 2014, Cuma / 2247 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler