Üniversitemizde Düzenlenen Yarismalar Sonuçlandi

DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve HÜROK Ins. Mermer ve Lastik San ve Tic. Lmt. Sti. ile birlikte düzenlenen Dumlupinar Tarihinde Ortak Dil Kardeslik Afis Tasarimi Yarismasi ve Fuar (Mermer) Standi Tasarim Yarismasi sonuçlandi.

Dumlupinar Tarihinde Ortak Dil Kardeslik Afis Tasarimi Yarismasi

Amaci; insanlik tarihinde önemli bir yeri bulunan ve 30 Agustos 1922’de yasanan Dumlupinar Ruhunun; özgürlügün, iradenin ve evrensel barisin sembollestigi bir anlayisi, poster tasarim yarismasi düzenleyerek gelecek kusaklara aktarmak, yasatmak ve görsel bir bellek olusturmak olan “Dumlupinar Tarihinde Ortak Dil Kardeslik Afis Tasarimi Yarismasi” sonuçlandi.

DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve HÜROK Ins. Mermer ve Lastik San ve Tic. Lmt. Sti.’nin finansman destegi ve isbirligi ile gerçeklestirildi. “Dumlupinar Tarihinde Ortak Dil Kardeslik Afis Tasarimi Yarismasi” degerlendirme jürisinde Dumlupinar Ün. Doç. Dr. Levent MERCIN, Selçuk Ün. Doç. Dr. Ugur ATAN ve Doç. Dr. A. Gani ARIKAN, Samsun Ondokuz Mayis Ün. Doç. Ali TOMAK ile Istanbul Medeniyet Ün. Yrd. Doç. Dr. Dogan ARSLAN yer aldi. Jüri Dumlupinar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplanti Salonu’nda degerlendirmesini yapti.

30 Agustos 1922’de Dumlupinar, evrensel barisa giden yolu göstermesi ile abidelesmistir. Dumlupinar’in sembolü “degerlerin el üstünde tutulmasi” mesaji ile tarihe kazinmistir. Dumlupinar Üniversitesi bu bilinç ile yasamaktadir, slogani ile yola çikilan yarismaya 12 farkli üniversiteden 155 afis tasarimi katilmistir. Yapilan ön degerlendirme sonucunda bu afislerden 2 adedi yarisma sartnamesinde belirtilen ölçütleri karsilamadigi için degerlendirmeye alinmamistir. Geriye kalan 153 afis arasindan 275PMB-3 rumuzlu proje sahibi Pembe SAHIN birincilige, TFN035-1 rumuzlu proje sahibi Hayriye Aylin AKGÜL ikincilige, BRN043 rumuzlu Berna DEMIROGLU üçüncülüge layik görülürken mbd123mb-1 rumuzlu afis sahibi Meryem Betül DAMAR ve 3U12AK rumuzlu afis sahibi Burak KELES mansiyona deger görüldü. Geriye kalan afisler arasindan 43 tanesi ise sergilemeye deger bulundu. Afis tasarimlarinda genel olarak güvercin, bayrak, el ve silah gibi imgelerin sembolik olarak kullanildigi görülmüstür. Sergilemeye deger bulunan afislerin listesi asagida verilmistir.

 

SERGILENMEYE DEGER BULUNAN TASARIM SAHIPLERININ LISTESI

 

Mehmet KOCAMIS

Zeynep EFE

Ebru AYDEMIR

Yusuf GENÇER

Çigdem ALBAYRAK

Cansin SABUNCUOGLU

Umut AYBEK

Ebru MARAL

Pembe SEN

Büsra ULUS

Özgür HÜNEL

Onur ASKIN

Selahattin ÖZDOGAN

Pembe SEN

Esma GÜRPINAR

Ugur YILDIZ

Ufuk ÇETINKAYA

Emine SARI

Yasin ÇELEBI

Mehmet KOCAMIS

Dilek ATALAR

Burak ALEYBEYOGLU

Canan ÇAKAL

Burak ALEYBEYOGLU

Yasar USLU

Arda KANAT

Melike TETIK

Ahmet TOY

Merve SAYLIK

Büsra ERDIN

Nefise ALTIOK

Mehmet SEN

Bora GÖKALP

Ilknur DEMIR

Nilgün BOZDAG

Bilge ARSLANER

Hazal AVCI

Bilge ARSLANER

Türkan DELIGÖZ

Merve SAYLIK

Dilruba DINÇKAN

Ertan TOY

Semiha ERSAN

 

FUAR (MERMER) STANDI TASARIM YARISMASI 

Amaci; birçok alanda yaygin olarak kullanilan mermerin, yenilikçi, özgün ve teknolojik imkânlarla fuar standi alaninda da kullaniminin saglanmasi ve “mermer kullanilan stant tasarimi” yapilmasini tesvik etmek olan “FUAR (MERMER) STANDI TASARIM YARISMASI” sonuçlandi. Bu amaca bagli olarak genç tasarimci adaylarinin ufuklarini genisletmeleri, stant tasarimi yapmaya yönlendirilmeleri, bu alanda faaliyet gösteren sektöre yönelik beklentileri karsilayabilecek yeni yaklasimlari ortaya koyabilmeleri de hedeflenmistir. Tasarimcilarin dogal taslarin mevcut sekillendirme ve kullanim imkânlarinin yani sira; yeni, yaratici, özgün ancak gerçekçi biçimlerle de sekillendirilmesi ve kullanilmasi beklenmistir.  

DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri, Güzel Sanatlar Fakültemiz ve HÜROK Ins. Mermer ve Lastik San ve Tic. Lmt. Sti.’nin finansman destegi ve isbirligi ile yarisma gerçeklestirildi. “FUAR (MERMER) STANDI TASARIM YARISMASI” degerlendirme jürisinde Anadolu Ün. Prof. Dr. Meral NALÇAKAN, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ün. Doç. Dr. Ipek FITÖZ, Dumlupinar Ün. Doç. Dr. Levent MERCIN ve Yrd. Doç. Ö. Kutay GÜLER yer aldi. Jüri Dumlupinar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplanti Salonu’nda degerlendirmesini yapti.

Yarismaya 5 farkli üniversiteden toplam 59 adet proje gönderildigi belirlendi. Yapilan ön degerlendirme neticesinde bu projelerden 14 yarisma sartnamesinde belirtilen sartlari saglamadigi için degerlendirmeye alinmadi. Geriye kalan 45 proje arasindan GCS903 rumuzlu proje sahibi Korcan Gülfidan birincilige, JUL725 rumuzlu proje sahibi Merve Saylik ikincilige,  BSK001 rumuzlu Burcu Köse Khidirov üçüncülüge layik görülürken MOM696 rumuzlu proje sahibi Can Okan Çukur ve BLN873 rumuzlu proje sahibi Arzu Aruk Aslan mansiyon almaya layik görüldü. Geriye kalan projeler arasindan 32 tanesi ise sergilemeye deger bulundu.

 

SERGILENMEYE DEGER BULUNAN PROJE SAHIPLERININ ISIM LISTESI

 

Canan ÇAKAL

Bilge ARSLANER

Hazal AVCI

Emre KAYA

Fatma ÖZGÜR

Nizamettin OYUNLU

Merve TEK

Ilkay GÜNEBAKAN

Meral YILDIRIM

Çigdem ALBAYRAK

Merve BILGIÇ

Emine SARI

Burcu AKBIYIK

Kevser AVSAR

Gizem KOÇ

Mehmet KOCAMIS

Ahmet TOY

Volkan ULUTAS

Baris GENÇAY

Bedirhan KOÇ

Mehmet SAHIN

Begüm ISTEK

Cihan TIKIT

Büsra ULUS

Ahmet EMEKTAR

Ebru DÜZGÜN

Ebru MERAL

Semih ODUNCU

Hilal ALKAN

Nesrin DEMIR

Hilal ALKAN

   Seyma ÖZKAYNAK

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Aralık 2014, Salı / 4195 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, tubif, dpü simav dr. ibrahim naci eren yerleşkesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler