Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kütahya Il Müdürlügü Üniversitemiz Ile Isbirligine Basladi

Mühendislik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman San, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kütahya Il Müdür Vekili Mehmet Albayrak ’i makaminda kabul etti.

Prof. Dr. Osman San ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kütahya Il Müdürlügünün DPÜ Girisimcilik Kurulu ile Isbirligine baslamis olmasinin önemli oldugunu vurguladi. Prof. Dr. Osman San bu konudaki degerlendirmesini su sekilde sürdürdü: “Girisimci üniversiteler bölgelerindeki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Il Müdürlügü ile yakin çalisir. Fakültemiz girisimcilik konusundaki baslangici yapmistir, su an itibariyle idari ve teknik altyapisini tamamlamistir. Il Müdürlügümüze bir irtibat ofisi verilmistir. Hedefimiz, üniversitemizi bölgesinde girisimci yaparak diger bölgelerdeki üniversitelere rol model yapmaktir.”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kütahya Il Müdür Vekili Mehmet Albayrak da yaptigi degerlendirmede: “Fakültenin bilime girisimci yaklasimi son derece isabetli, girisimcilik faaliyetlerine bizim de katkimiz kapsamlidir. Baslangiç olarak Tekno Girisimcilik Seminerleri baslatiyoruz. Bu seminerlerdeki tematik alanlar ögrencelerin ilgilendigi ve bölgenin ihtiyaç duydugu konularda olacaktir. Bölgedeki Kamu - Üniversite ve Sanayi ortakligi DPÜ Girisimcilik Kurulunun destegiyle daha iyi saglaniyor. Bölgedeki firmalarin girisimcilik kuruluna katma deger üretecek projeler getirdigini görmekten mutluluk duymaktayim. Ilimiz sanayisini ileri götürmek için Müdürlügümüz ile Fakülte yönetiminin gösterdigi bu yakin isbirligimizin artarak devam etmesi ortak temennimizdir. Umuyorum ki daha birçok alanda ortak çalismalari hayata geçirecegiz.” dedi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Aralık 2014, Çarşamba / 2360 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, tusaş,

Bu Kategorideki Diğer Haberler