LAV Firmasi Bölge Sanayi Oryantasyonu Projesi Kapsaminda Üniversitemizde Seminer Düzenledi

Üniversite-Sanayi isbirligi kapsaminda baslatilan Bölge Sanayi Oryantasyonu projesi LAV Cam Fabrikalarinin faaliyetleri ile yeni bir ivme kazandi.

Firmanin düzenledigi seminere ögrencilerin ilgisi yogundu. Etkinlige katilan LAV Cam Fabrikalari Isletme Müdürü Ümit Zor, Teknopark Müdürleri Ayhan Erdogan, Metin Cengiz, Halil Ibrahim Kemaneci ve Insan Kaynaklari Müdürü Dr. Ahmet Güven firma hakkinda su önemli bilgileri verdiler: "LAV olarak ülkemizin gelecegine inaniyor, çagdas uygarliklar arasinda yerini almasi için üzerimizde büyük bir sorumluluk hissediyoruz. 18 yilda zücaciye cam üretim sektöründeki asirlik firmalari yakalayip dünya 6.'si olan firmamizda ögrendiklerimizi hem paylasmak hem de artirmak için farkli paydaslarla isbirligi firsatlarini ilk degerlendiren kurum olmayi hedefliyoruz. Bu amaçla yurtiçinde ve yurtdisinda üniversitelerle projeler yürütüyoruz. Ana üretim kampüslerimizin yer aldigi Kütahya sehrimizin köklü üniversitesi Dumlupinar Üniversitesi ile isbirligi firsatini hep arzulamistik. Prof. Dr. Osman San hocamizin önderliginde sekillenen Bölge Sanayi Oryantasyonu sayesinde bunu gerçeklestirme firsatini yakalamis bulunuyoruz. Ögrenci arkadaslarimizi LAV isletmelerinde isbasi projeleri yaptirarak kendilerini gelistirmelerine katkida bulunurken, DPÜ bünyesindeki hocalarimizla rekabetçi gücümüzü artiracak yeniliklere imza atmayi amaçliyoruz. Üniversite yönetiminin ve ögrencilerimizin ilgisi bizi çok heyecanlandiriyor.

Firma Tanitim ve Bilgilendirme Etkinligi'nin ardindan projeye katilmak isteyen ögrenciler ile mülakatlar yapildi. Firma bu mülakatlari bir is müracaati gibi degerlendirecek.Burada basarili olan ögrenciler üç farkli konumda degerlendirilmektedir. Basarili ögrenciler yil içi staj programina alinmaktadir. Bu kapsamda çalisacak ögrencilerin haftada iki gün ders boslugunun bulunmasi gerekmektedir. Ögrencinin haftada bir gün ders boslugu oldugunda bu ögrenciler Asistan Mühendis olarak firmada degerlendirilmektedir. Ögrencinin ders boslugu yarim gün seklinde ise firmanin paydas oldugu bir girisimcilik projesinde çalismasi saglanmaktadir." 

LAV firmasinin yaptigi mülakatta basarili olan ögrencilerimizden Endüstri Mühendisligi Bölümü ögrencisi Buket Er ve Malzeme Bilimi ve Mühendisligi Bölümü ögrencimiz Damla Nur Bölükbasi “Fakültemizin paydas oldugu böyle bir oryantasyon sürecinde hayallerine kavusma imkani elde ettikleri için çok mutlu olduklarini dile getirerek sunlari söylediler: "Endüstri Mühendisligi Bölümü ögrencisi Buket ER: Basta Fakültemiz Dekani Prof. Dr. Osman San hocamiza, Girisimcilik kurulunun degerli üyeleri ile Koordinatörü Hülya Beydogan’a, LAV Cam Fabrikalari yetkililerine bu firsati yakalamama vesile olan bu etkinligi düzenleyen herkese sonsuz tesekkür ediyoruz. Görmek istedigim konuma bizleri tasiyor olmanizin karsiligi kelimelerle anlatilamaz. Bu tarz çalismalarin devam ettigini ve bu vesileyle birçok arkadasimizin bizim yasadigimiz gurur ve mutlulugu yasayacagini umut ediyoruz. Fakültemizin, Üniversitemizin, Kütahya’mizin ve ülkemizin basarilarina basari katmak dilegimizdir.”

Malzeme Bilimi ve Mühendisligi Bölümü ögrencimiz Damla Nur Bölükbasi’da duygularini su sekilde ifade etti: "Son sinif oldugum için dersler disinda çok fazla bos vaktim vardi. Bu bos vakitlerimde kendi bölümümle ilgili kendimi gelistirmek adina is imkânlari ariyordum. Bu konuda kendimi sansli hissediyorum çünkü fakültemizin paydas oldugu Bölge Sanayi Oryantasyonu bu aradigim firsati bana sundu. Ben de bana sunulan bu firsati fakültemiz ve kendi adima en iyi sekilde degerlendirecegim. Basta fakülte dekanimiz ve ayni zamanda Girisimcilik Kurulu Birimi Yöneticisi olan Prof. Dr. Osman San’a ve bu projeyi destekleyen LAV Cam fabrikasina tesekkür ederim.”    

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2014, Salı / 3425 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, izmir katip çelebi üniversitesi, yökak, Alper Gezeravcı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler