Fizik ve Astronomi Toplulugu Ögrencilerimiz Kütahya Hava Radar Mevzi KomutanliginaTeknik Gezi Düzenledi

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Fizik ve Astronomi Toplulugu, Kütahya Hava Radar Mevzi Komutanligina teknik gezi düzenledi.Gezi, üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Ögretim Elemanlari ile topluluk üyesi ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Geziye katilan ögrenciler, Hava Radarinda; yaklasik 470-500 km yariçapinda dairesel hareketle gözlem yapabilen anteni görme firsati buldular. Yetkililer tarafindan, radar sisteminin 1950’li yillarin teknolojisiyle kuruldugu ve daha sonradan gerek bilimsel gelismeler gerekse teknolojideki ilerlemeler sayesinde revize edildigi belirtildi ve antenden uzaya radyo frekans (rf) sinyallerinin gönderilmesini saglayan vericilerle bir nesneye çarparak yansiyan sinyalleri toplayan alicilar yakindan görülüp çalisma prensipleri hakkinda verilen bilgi verildi. Topluluk üyeleri, Radar Komuta Merkezi’nde Türkiye hava sahasi üzerinde uçus yapan tüm sivil ve askeri araçlaronline olarak bilgisayar ekranlarinda detayli biçimde izleyerek merkezde sistemin nasil çalistigi, uçus haritasinda meydana gelen olasi aksakliklarda nasil tedbirler alindigi hakkinda detayli bilgi edindiler.

Topluluk danismanimiz Ögretim Elemani Aras. Gör. Dr. M. Emre Kansu yapilan geziyle ilgili olarakgörüslerini su sekilde ifade etti: “Radar merkezinin, geziye katilan ögrenciler üzerinde son derece ilgi ve merak uyandirdigini söyleyebilirim. Yaklasik 5-6 metre yariçapinda ve 7 gün 24 saat çalisan radar anteninin nerede konumlandirilmasi gerektigi, genel çalisma prensipleri ve alicilar tarafindan elde edilen sinyallerin çesitli algoritmalarla islenip uçan nesnenin türü hakkinda verilen bilgilerin hepimizi aydinlattigini söyleyebilirim. Bu geziye katilan topluluk üyesi ögrencilerimize ve özellikle bize bu gezimiz süresince misafirperverligi ve yakindan ilgilerinden dolayi basta Mevzi komutanimiz olmak üzere tüm askeri personel ve teknisyenlerine tesekkür ediyoruz.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Ekim 2014, Pazartesi / 5727 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü mimarlık fakültesi, dpü iktisadi ve idari bilimler fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler