Üniversitemiz ve KUTSO Isbirliginde Sanayiye Ziyaretler Düzenlendi.

Kütahya Sanayisinden DPÜ Bölge Sanayi Oryantasyonu Projesi’ne Katilim Artiyor

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanligi ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi (KUTSO) girisiminde ve isbirliginde hazirlanan “Bölge Sanayi Oryantasyonu Sosyal Sorumluluk Projesi” Kütahya sanayisine tanitilmaya devam edildi. Proje kapsaminda Kütahya’daki isletmelere ziyaretler yapilarak söz konusu proje konusunda yetkililere bilgiler verildi.

Kütahya’da üniversite-sanayi isbirligi çalismalarinin güçlendirilmesine de olumlu katkilar saglayan proje kapsaminda, Dumlupinar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman San ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi (KUTSO) Genel Sekreteri Salih Nafi Aliç, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren isletmeleri ziyaret etti.  

Ziyaretlerde, “Bölge Sanayi Oryantasyonu Sosyal Sorumluluk Projesi” ve Kariyer Hazirlik Okulu Projesi hakkinda bilgiler verildi. Kariyer Hazirlik Okulu Projesi’nin kapsamli bir proje oldugu, ildeki paydaslarla isbirligi halinde yürütülecegi belirtildi. Kariyer Hazirlik Okulu Projesi’ne katilan firmalarda, çalisanlarin ortaögretimdeki çocuklarina danismanlik hizmeti verileceginden söz edilerek, Üniversitemize gelecek ögrenci ve yakinlarina fakültelerin tanitiminin yapilacagi, fakültedeki bölümlerden biri tarafindan örnek ders sunumu gerçeklestirilecegi ifade edildi. Daha sonra ilgili fakültenin ögretim üyeleri ile ikili degerlendirmeler yapilacagi, programa katilan ögrenciler ve yakinlarinin Üniversitemizdeki tüm fakülteler hakkinda bilgi sahibi olmalarinin saglanacagi belirtildi.  

 Mühendislik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman San; KUTSO ile birlikte, proje kapsaminda yaptigimiz temaslarda, sanayicilerimizin projeye en üst düzeyde katildiklarini dile getirdi. Proje fikrinin, KUTSO Yönetim Kurulu Baskani Nafi Güral ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekanligini ziyaretinin ardindan, fakülte oryantasyonu ile olustugunu ve dört ay hazirlik asamasinin sürdügünü belirtti. Prof. Dr. Osman San;  “Bölge Sanayi Oryantasyonu Sosyal Sorumluluk Projesi, ögrenci stajlari, yari zamanli çalisma, mühendislik çözümlemeleri, tasarim ve bitirme tezleri basta olmak üzere, girisimcilik faaliyetlerini de kapsamaktadir. Üniversitelerin bölge sanayisi ile yakin çalismalari hem görevdir, hem de sorumluluktur. Bugün, Kütahya sanayisinin de ayni düsünce içerisinde olmasindan büyük mutluluk duymaktayiz." dedi.

Ünsa Madencilik A.S. Keramika Subesi Genel Müdürü Emin Yüce, ziyarette yaptigi açiklamada, bu potansiyelin sosyal sorumluluk bilinci ile ortaya çikmasindan memnuniyet duyduklarini dile getirdi. Firma olarak bu projeye katilacak alt yapiya sahip olduklarini söyleyen Emin Yüce, firmalarinin ayni zamanda kariyer hazirlik okulu projesine de katilacagini söyledi. Emin Yüce ayrica, "Bizler çalisanlarimizi aileleri ile birlikte düsünürüz, onlarin evlatlari bizim de evlatlarimizdir. Evlatlarimizin dogru meslek seçmeleri konusunda Dumlupinar Üniversitesi’nin ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin bu projesine paydas olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Süleymanoglu Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Telli, ziyarette yaptigi açiklamada; “Bizler ögrencilerimizi, gelecekte bizimle birlikte deger üretecek çalisma arkadaslari olarak görüyoruz. Bir meslegi ögrenmek öncelikle is yapabilme, is ortaminda kalabilme ve saglikli iletisim becerisi ile baslar. Sanayi Oryantasyonu Projesi bu noktada ögrenciler için firsat oldugu kadar, bizler için de bilgi ve deneyimli insan kaynagina ulasmada önemli bir yoldur. Ayni zamanda ögrencilerimizin saygideger egitmenler ile aramizda köprü olmasi, hem istihdam için, hem de egitim için bölgemize büyük firsat sunmaktadir.” Seklinde konustu.  

KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Aliç ziyarette yaptigi degerlendirmede; bölge sanayi projesini, Kütahya sanayisinde tanitmaya devam etmek üzere, program dâhilinde isletmelere ziyaretlerin sürecegini belirtti.  Proje kapsamindaki isbirligi dâhilinde, bölge sanayisinde görev alacak ögrencilerin çalismalarinin izlenecegini, uygulamali egitimleri en faydali sekilde almalari için gerekli çalismalarin sürdürülecegini ifade etti.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Ekim 2014, Çarşamba / 2695 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü öğrenci konseyi başkanlığı, tusaş, dpü engelsiz öğrenci birimi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler