Tip Fakültesi Ögrencilerimiz Ilk Tübitak Projelerini Almayi Basardi

Tip Fakültesi Dönem II. ögrencilerimizden Feyzi Yunus Arslan ve Oguzhan Arslan Tibbi Biyoloji Anabilim Dali Baskanimiz Doç. Dr. Azmi Yerlikaya danismanliginda hazirlamis olduklari lisans projeleri Tübitak 2209-A - Üniversite Ögrencileri Yurt Içi Arastirma Projeleri Destek Programi tarafindan desteklenme layik görüldü.

Tübitak 2209-A Programi, üniversitelerimizin Doga Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tibbi Bilimleri, Tarimsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beseri Bilimler alanlarinda ögrenim görmekte olan lisans ögrencilerini projeler yoluyla bilimsel arastirma yapmaya tesvik etmek için lisans ögrenimleri sürecinde yapacaklari projelere destek vermektedir. Feyzi Yunus Arslan; “Muscari miller ve Plantago lanceolata bitkilerinin karsilastirmali B16F10 melanoma ve 4T1 meme kanseri hücre kültürlerine etkileri” baslikli projesiyle desteklenmeye layik görüldü. Oguzhan Arslan’in ise “Taraxacum officinale ve Cornus mas bitkilerinin karsilastirmali B16F10 melanoma ve 4T1 meme kanseri hücre kültürlerine etkileri” baslikli projesi desteklenmeye uygun görüldü.

Bir sene boyunca planli olarak devam ettirilecek proje ile ilgili amaçlanan sonuç iki farkli kanser türü olan B16F10 melanoma ve 4T1 meme kanseri hücreleri üzerinde yukarida ismi geçen bitkilerin çesitli kombinasyonlari ve dozlarinda sitotoksik/kemoterapotik etkilerinin olup-olmadigini arastirmaktir. Proje kapsaminda ögrencilerimiz uzun vadede yeni bir takim antikanserojen bilesikler elde etmeyi amaçlamaktadirlar.

 

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Eylül 2014, Salı / 3509 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü iltem, sakarya üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler