Hürok Marble DPÜ Sosyal Sorumluluk Projelerinde Öncü Olmaya Devam Ediyor

Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimimizde açilan iki yeni projeye daha Hürok Marble katildi. "Bölge Sanayi Oryantasyonu" ve "Kariyer Hazirlik Okulu" Hürok Marble’in DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Biriminde projeler kapsaminda halen devam eden iki yarismasi bulunuyor: "Dumlupinar Tarihinde Ortak Dil Kardeslik Poster Tasarim Yarismasi" ile "Fuar Mermer Standi Tasarim Yarismasi."

Hürok Marble Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü OLÇAR, "Üniversitelerin bulunduklari bölgenin sanayisi ile isbirligi içerisinde olmasi, güçlü bir bölgesel ekonominin olusmasini saglamakla kalmaz; ayni zamanda sosyal alani da güçlendirir." dedi. Daha sonra degerlendirmelerine devam eden Olçar; Üniversiteler, sosyal konularda farkindaligin da mimaridirlar. Son yillarda Dumlupinar Üniversitesi bu konuda çok basarili. Hem teknik içerikli hem de sosyal içerikli projeler üretiliyor. Biz de üzerimize düseni yapiyoruz, yapmaya da devam edecegiz. Iyi bir ivme yakaladik. Bu projeler hem çalisanlarimiza hem toplumumuza fayda saglayacaktir.

Sosyal Girisimcilik Kurulu Baskanimiz Doç. Dr. Yasar Kasap yaptigi degerlendirmede kariyer hazirlik okulu hakkinda su bilgileri verdi: “Gençlerimiz meslek seçiminde ve kariyer planlamada geç kaliyorlar. Is hayatinin basinda dogru meslek seçimi yapamadigini söyleyen çok sayida gencimizi görüyoruz. Meslek sahibi gençlerimizin yanlis meslek seçimi dolayisiyla yanlis istihdam edilmeleri veya istihdam edilmemeleri gibi büyük sorunlari var. Burada etkin bir rehberlik gereginin yani sira, gençlerde sürekli farkindalik olusturan bir kariyer planlama yaklasimina ve bireysel özelliklere dayali mesleki yönlendirme sistemine ihtiyaç oldugunu düsünüyoruz. Kariyer Hazirlik Okulu gençlerimizi daha iyi bir gelecege hazirlamak sorumlulugu ile dogmustur.

Doç Dr. Yasar Kasap bu projenin uygulanmasi ile ilgili su bilgileri verdi: Proje ilk etapta bölge sanayisinde isgörenlerin ortaögretimdeki çocuklarina danismanlik saglama seklinde uygulanacaktir. Projeye katilan isletmelerin organizasyonu ile Dumlupinar Üniversitesine getirilen ögrenciye ve ögrencinin yakinlarina fakültelerin tanitimi yapilacak ve o fakültedeki bölümlerden biri tarafindan örnek ders sunumu gerçeklestirilecektir. Daha sonra ilgili fakülte ögretim üyeleri ile ikili degerlendirmeler yapilacaktir. Programa katilan ögrenci ve yakinlarinin Dumlupinar Üniversitesindeki tüm fakülteler hakkinda bilgi sahibi olmasi saglanacak ve gençlerin gelecekteki meslek seçimlerinde bu bilgilendirmeler yardimci olacaktir.

Mühendislik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman San “Kariyer Hazirlik Okulu” hakkinda su degerlendirmeyi yapti: Üniversitelerin kendisini tercih eden gençlere egitim vermek gibi bir sorumlulugunun yanisira gençlerin dogru meslek seçimi ve kariyer planlamalarinda rehberlik yapmak gibi bir sorumluluklarinin da oldugunu düsünmekteyiz. Gençlerimizin meslekleri kaynagindan ve o egitimi veren ögretim üyelerinden ögrenmeye haklari vardir, üniversiteler de bu hizmeti severek vereceklerdir.” dedi.

 

 

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Eylül 2014, Salı / 3629 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü öğrenci konseyi başkanlığı, kütahya tasarım teknokent,

Bu Kategorideki Diğer Haberler