Gürallar Grubundan LAV Dumlupinar Üniversitesi ile Bölge Sanayi Oryantasyonu Projesine Paydas Oldu

DPÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimimizde açilan Bölge Sanayi Oryantasyonu Projesine Gürallar Grubundan LAV paydas oldu. Bölge Sanayi Oryantasyonu Projesine katilmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Tugrul Baran, “DPÜ Mühendislik Fakültesi ile isbirligimiz bu proje ile daha da hizlaniyor. Bölge sanayisinin üniversite ile yakin çalismasi bir tercih degil sorumluluktur. Üniversitemizin Malzeme, Makina, Elektrik-Elektronik, Endüstri bölümlerinde okuyan ögrencilerimizi staj basta olmak üzere is deneyimi ve Ar-Ge çalismalarimizda daha fazla görmek istiyoruz." dedi.

Teknopark Müdürü Ayhan Erdogan da "Ögrencilerimiz tez çalismalarini bizim hedefimizdeki Ar-Ge konularinda yapsinlar istiyoruz, birlikte daha fazla sanayi projesi üretelim istiyoruz. Çok degerli ögretim üyesi arkadaslarimiz var, bilgi ve deneyimlerimizi birlestirelim istiyoruz." dedi.

Insan kaynaklari Müdürü Dr. Ahmet Güven de yaptigi degerlendirmede "Bu tür çalismalarin iyi organize edilmis oryantasyon programlari ile basarilacagina inaniyoruz. Üniversitemizde bu sekilde güçlü organizasyonlari yapan bir birimin bulunmasindan da ayrica memnuniyet duydugumuzu belirtmek isterim” dedi. Daha sonra Dr. Ahmet Güven Mühendislik Fakültesi Girisimcilik Kurulu bünyesinde hazirlanan ofislerin kendilerine heyecan verdigini belirterek Üniversitemiz bölge sanayisi odakli projenin lojistik destegini saglamistir. Bundan sonrasinda sorumlulugun bir bölümü de artik bizde. Proje hedeflerini gerçeklestirme konusunda üzerimize düseni yapiyoruz." dedi."

Mühendislik Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman San bölge sanayisi ile isbirligine verdikleri önemi dile getirdi. “Üniversitelerin sorumluluk olarak önceligi bulunduklari bölgede ekonomik, sosyal ve teknik gelismelere destek vererek toplumun yasam kalitesini arttirmaktir. Mühendislik Fakültesinin vizyonunda sanayi paydasligina dayali egitim ve arastirma uygulamasi vardir. Dinamik bir süreç olan sanayi paydasliginda planlama; bölge sanayisi ile sekillenir, analitik düsünme ile süreçlendirilir ve sürdürülebilirlik noktasinda gerekli araçlarin saglanmasi ile uygulanir. Bu konuda altyapi çalismalarimiz tamamlanmistir. Bölge sanayisi ile oryantasyonu önümüzdeki egitim-ögretim döneminde baslatiyoruz.” dedi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Eylül 2014, Pazartesi / 3536 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü öğrenci konseyi başkanlığı, dpü simav dr. ibrahim naci eren yerleşkesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler