Üniversitemiz, Günes Arabalari Yarismasi’nda 5. Oldu.

Günes Arabasi Takimimiz Duscart, Alternatif Enerjili Araçlar Yarisi’nin ardindan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’i makaminda ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan yarismalarda önemli basarilar elde eden takimimizi kutladi. Basarilarinin artarak devam etmesini diledi

Günes Arabasi Takimimiz Duscart, Kocaeli Körfez Yaris Pisti’nde, TÜBITAK’in düzenledigi Alternatif Enerjili Araçlar Yarisi’nda günes enerjisi kategorisinde Türkiye besincisi oldu.

Düzenlenen yarislara günes enerjisi kategorisinde 24 takim katildi. Kocaeli Körfez Yaris Pistinde Formula G Kategorisinde 29 yarismaci vardi. Üniversite Takimimiz Duscart, yarislara Aizonai 14 isimli araçla katildi.

Akademik danismanligini Doç. Dr Mehmet Ali Ebeoglu’nun ve akademik sorumlulugunu Yrd. Doç. Dr. Bahadir Hiçdurmaz’in yaptigi makine, elektrik elektronik ve malzeme mühendisligi ögrencilerimizden Samet Dorgut (Takim Kaptani),Yusuf Bikbay, Mehmet Pak, Gençali Çiçek, Semih Altin, Mert Güldas, Erhan Özcan, Abdulkadir Güney, Nermin Karakilçik Aizonai 14 günes arabasini tasarlayip hayata geçirdiler.

Duscart Takim Kaptanimiz Samet Dorgut duygu ve düsüncelerini, “Aldigimiz basari bizi mutlu etti. Fakat seneye daha büyük basariyla Dumlupinar Üniversitesi’ni en güzel sekilde temsil etmek için çalisacagiz. Ayrica bu tür büyük basarilar için Kütahyali is adamlarindan destek bekliyoruz.” sözleriyle ifade etti.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Ağustos 2014, Pazartesi / 3243 defa okundu.

Etiketler : dpü, ahmet yakupoğlu,